Interior nomena el comissari Trapero nou cap dels Mossos d'Esquadra

Aquest comandament policial substitueix el comissari en cap Josep Milan

El comissari Pla, que va dimitir pel 'cas Quintana', és destina a la regió policial central

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / Barcelona

ElsMossos d'Esquadra canvien de cap. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha decidit nomenar en el càrrec de comissari en cap Josep Lluís Trapero, actual comissari responsable de l'àrea d'Investigació Criminal. Trapero és el primer mosso de carrera que arriba al càrrec de cap màxim del cos ja que tots els seus antecessors venien d'altres institucions policials.

El comissari Trapero ha ascendit des de la base dels Mossos i ha estat bona part de la seva carrera professional lligat a la investigació criminal. El nou responsable relleva al capdavant dels Mossos el comissari en capJosep Milan, que ha comandat el cos des del febrer del 2007.

D'agent a comissari

Notícies relacionades

Trapero fa 23 anys que és als Mossos, cos en què va ingressar el 1989 i on va començar com a agent de seguretat ciutadana a Girona. Llicenciat en dret i postgrau en Seguretat Pública, des de molt aviat es va implicar en la investigació criminal, sent un dels mossos que des de zero va construir aquesta divisió, actualment puntera en el cos. Actualment era el cap de la Comissaria General d'Investigació Criminal que, sota el seu comandament, es van especialitzar en la lluita contra la corrupció i les xarxes d'explotació de persones.L'any passat, va estar diversos mesos rebent formació especialitzada a la seu central de l'FBI a Quantico.

A més, Interior ha anunciat altres canvis també a la cúpula dels Mossos. El més destacat és la decisió de col·locar com a responsable de la Regió Policial Central el comissari Sergi Pla, el comandament que va dimitir per no haver facilitat al llavors conseller Felip Puig la informació que els Mossos sí que havien disparat les escopetes a la zona on va rebre l'impacte a la cara Ester Quintana, la dona que va perdre l'ull la nit de la vaga general del 14 de novembre.