Mig centenar de persones es concentren per recolzar la dona pendent de desnonament de la Corunya

Aurelia Rey, que es va endarrerir en el pagament del lloguer, rebutja dues vivendes socials perquè es vol quedar al barri

Aurelia Rey, la dona gran pendent de desnonament al seu domicili de la Corunya.

Aurelia Rey, la dona gran pendent de desnonament al seu domicili de la Corunya. / EFE

1
Es llegeix en minuts

Mig centenar de persones continuen concentrades davant el pis d'Aurelia Rey, l'octogenàriade la Corunya amb unaordre de desnonament per impagament d'un mes de lloguer, per evitar que es porti a terme el seu desallotjament. Mentrestant, el seu advocat reprendrà aquest dimecres lesnegociacions amb la Xunta per trobar una solució a aquest cas.

El seu desallotjament estava fixat per dilluns, però no es va poder portar a terme per la pressió social i després de dos intents fallits en què es van produir incidents entre els concentrats, convocats per la Plataforma STOP Desnonaments, i la Policia Nacional. Els desallotjaments judicials a la Corunya es realitzen els dilluns i els dimecres.

Dimarts, l'Instituto Gallego de la Vivenda i Suelo (IGVS) va oferir dos pisos socials a la dona, un ubicat al barri d'Eirís i un altre a Novo Mesoiro, però ella els ha rebutjat perquè estan als afores i perquè suposa, segons afirma, "el seu desarrelament del barri".

Notícies relacionades

El seu advocat té previst reprendre aquest dimecres les negociacions amb l'Administració autonòmica per sol·licitar una vivenda "més pròxima al seu domicili", ha assenyalat. La proposta de l'Ajuntament de la Corunya de traslladar-la a una residència d'avis ha estat descartada per la mateixa Aurelia Rey.

La dona, de 85 anys i que en fa més de 30 que viu en aquest cèntric immoble, el número 9 del carrer Pare Feijóo, diu que va pagar el rebut de 126 euros, amb una pensió de 350 euros, i atribueix la seva situació a un intent des del 1999 dels propietaris de fer-la fora de la vivenda.