Un bomber avorta el desnonament d'una octogenària a la Corunya

L'agent s'ha negat a obrir la porta per fer fora una àvia que s'ha endarrerit un mes en el lloguer

L’àvia, de 85 anys, havia d’abandonar avui el seu pis però veïns i membres de la plataforma Stop desnonaments han aconseguit evitar-ho. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un agent de bombers i la mobilització ciutadana han avortat el desnonament d'una dona de 85 anys a qui pretenien treure de casa a la Corunya pel suposat impagament d'un mes de lloguer.

Nombroses persones estaven protestant davant el número 9 del carrer Padre Feijoo de la Corunya per impedir el desallotjament de l'àvia, Aurelia Rey, que resideix en un novè pis sense ascensor i que paga 126 euros de lloguer mensuals amb una pensió de 356 euros.

El 1999 va pagar amb retard una de les mensualitats, una situació que es va tornar a repetir-se el març del 2011, cosa que va motivar l'obertura del procés judicial de desnonament per impagament, segons Stop Desnonaments.

Un dels bombers que havien d'obrir la finca, al conèixer la situació, s'ha negat a participar-hi i ha tornat al cotxe penjant un cartell de la coordinadora antidesnonaments. Tot seguit han marxat. 

Notícies relacionades

La comissió judicial ha marxat del lloc en un primer intent, però hi han tornat al cap d'una estona. 

El carrer Padre Feijoo està situat al centre de la ciutat de la Corunya i segueix tallat al trànsit. Fins al lloc s'hi han desplaçat cinc furgons de la Policia Nacional, però també hi ha agents de la Policia Local.

Temes:

La Corunya