Els veïns de la dona gran amenaçada de desnonament a la Corunya munten guàrdia davant un possible desallotjament

El Defensor del Poble gallec busca solucions per a Aurelia Rey, de 85 anys, que s'havia endarrerit dos mesos en el lloguer

Aurelia Rey agraeix el suport als seus veïns que dilluns van evitar dues vegades el seu desallotjament.

Aurelia Rey agraeix el suport als seus veïns que dilluns van evitar dues vegades el seu desallotjament. / EFE

2
Es llegeix en minuts

Uns 200 veïns fan guàrdia davant el cèntric immoble on viu la dona gran que aquest dilluns va ser objecte de dos intents de desnonament que van ser frustrats per la pressió social. La dona, de 85 anys i posseïdora d'un lloguer de renda antiga, s'havia endarrerit dos mesos en el lloguer.

Vuit membres de Stop Desnonaments han passat la nit al portal de l'edifici, mentre dos més ho han fet a la mateixa vivenda, on han acompanyat Aurelia Rey, de 85 anys, han informat fonts de l'associació.

Encara que la policia també havia mantingut una discreta vigilància durant la nit, al matí no hi ha hagut presència policial al lloc, on s'han concentrat diversos centenars de ciutadans per intentar impedir un nou intent que la dona abandoni la seva vivenda.

La plataforma Stop Desnonaments manté la guàrdia tot i que una comunicació oficial els va informar que aquest dimarts no està previst el desallotjament.

Aurelia Rey resideix al novè pis --sense ascensor-- del número 9 del carrer Padre Feijóo, al centre de la Corunya, i paga 126 euros mensuals --amb uns ingressos de 356 euros--. El 1999 va pagar amb retard una de les mensualitats, una situació que es va tornar a repetir el març del 2011, fet que va motivar l'obertura d'un procés judicial de desnonament per impagament.

Intervé el Valedor do Pobo

El Valedor do Pobo (Defensor del Poble gallec) busca trobar una solució per a Aurelia Rey, que es nega a anar a una residència i defensa el seu dret a seguir vivint sola.

El Valedor do Pobo ha traslladat a Stop Desnonaments de la Corunya que és possible que "en les pròximes hores hi hagi bones notícies", cosa que la plataforma ha interpretat com que se li oferiria a la dona una vivenda social facilitada pels Serveis Socials de l'Ajuntament corunyès.

El propietari la vol fer fora

Notícies relacionades

No obstant, aquesta solució encara no està tancada, i en les pròximes hores, per exemple, hi haurà nous contactes per intentar articular una sortida per a Aurelia Rey, com una reunió amb l'Institut Gallec de la Vivenda i Sòl, segons ha informat el seu advocat, Antonio Vázquez.

La dona, que aquest dilluns va expressar el seu agraïment pel suport que està rebent, atribueix l'actitud dels propietaris a intents des del 1999 per fer-la fora de la vivenda que ocupa des de fa anys, situada al centre de la ciutat i per la qual paga 126 euros amb una pensió de 356 euros.