A MÚRCIA

Multat un jutge per insultar gais i mares solteres

1
Es llegeix en minuts
BELÉN PARDO
MÚRCIA

El jutge Antonio Martín Ferradal, titular del Registre Civil de Múrcia, ha estat sancionat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a una multa de 3.000 euros per falta greu, després d'una denúncia de diversos funcionaris i de la mateixa secretaria judicial per vexacions, humiliacions i tracte discriminatori.

El CGPJ ha comprovat que, tal com van denunciar diversos funcionaris el mes d'abril passat, el magistrat anomenava «putes» les mares solteres que inscrivien els seus fills en el registre i «maricons» els homosexuals que realitzaven tràmits per casar-se. També ha quedat provat que titllava de «gentussa» i «pelacanyes» els estrangers que sol·licitaven la nacionalitat.

Notícies relacionades

A més, el jutge Martín Ferradal contínuament increpava la secretària judicial i la ridiculitzava davant els seus companys, a qui deia que no en tenia ni idea i que estava sempre «tocant-se elpapo». Aquesta funcionària va patir depressió i es va veure obligada a agafar una baixa laboral.

Altres treballadores també van ser humiliades i increpades a crits, i a una d'elles el jutge va arribar a sacsejar-la. El magistrat, segons la denúncia, obligava a demorar de forma injustificada alguns tràmits. Per exemple, si el temps habitual de resolució d'una nacionalització és de tres mesos, el magistrat ordenava una demora de fins a sis mesos. «De seguida fem espanyols aquesta gentussa», argumentava.