DADES DEL IESE DEL TERCER TRIMESTRE

Augmenta la bretxa digital entre Espanya i la mitjana de la UE

L'Indicador de la Societat de la Informació va caure un 1,3% i se situa en els 6,11 punts en el cas espanyol

2
Es llegeix en minuts

Labretxa digital entreEspanya i la mitjana de laUE segueix augmentant ja que, segons l'Indicador de la Societat de la Informació del tercer trimestre del 2011, en el cas espanyol va caure un 1,3% i se situa en els 6,11 punts, mentre que en el conjunt d'Europa ho va fer un 0,7% fins als 7,12 punts.

No obstant, segons l'indicador elaborat pelIESE  amb la consultora Everis, la distància més gran amb la mitjana europea la mostra Portugal, país on es va reduir un 5% fins als 5,52 punts, mentre que Alemanya va registrar l'augment més fort  fins als 8,04 punts, cosa que equival a una pujada interanual de l'1,7%. A l'altre costat de l'Atlàntic, Argentina va ser el país que va experimentar l'augment més fort, del 5,8%, seguit de Xile i Colòmbia, tots dos amb pujades del 4,2%, explica IESE en un comunicat.

Ordinadors i xarxes socials

Pel que fa aequips informàtics, a Espanya hi havia al tercer trimestre del 2011 un total de 434 ordinadors per cada mil habitants, cosa que equival a gairebé la meitat de la mitjana de la UE i gairebé la tercera part de la mitjana dels EUA, que està en 1.212 equips. Mentre que la mitjana europea va ser de 846 ordinadors per cada mil habitants, cosa que equival a un augment del 4,3% respecte del mateix període de l'any anterior, a Espanya l'increment  va ser del 0,5 %.

Aquesta dada deixa Espanya com el segon país que menys va créixer a Europa, només per sota d'Itàlia, que va reduir el nombre d'ordinadors per cada mil habitants un 0,9%. Respecte de les xarxes socials, a Espanya hi havia 295 usuaris per cada mil habitants, davant dels 326 de la UE, encara que, el seu creixement va ser sensiblement superior al dels països del seu entorn (els usuaris actius deFacebook a Espanya van augmentar un 41% davant del 34% de la mitjana europea).

Venda 'on line'

Pel que fa a lavenda minorista on line, Espanya mostra un creixement superior a la mitjana del seu entorn (18,6%, dos dècimes per sobre del global) però per un valor menor per càpita, 445 dòlars pels 561 dòlars de la mitjana europea. Les dades de la venda minorista a través d'Internet són dispars, ja que hi ha països com Portugal en què es va produir una despesa mitjana per càpita de 273 dòlars, molt lluny d'altres com Alemanya, amb 647 dòlars de mitjana i el Regne Unit, amb 611.

Notícies relacionades

En l'àmbit de telefonia mòbil, l'indicador mostra que encara que a Llatinoamèrica s'ha produït un augment de l'11,3% (1.069 unitats per cada mil habitants) tant a la UE com als EUA, el total detelèfons cel·lulars va retrocedir, un 0,4% i un 0,3% respectivament, per col·locar-se en 1.227 i 901 telèfons mòbils per cada miler d'habitants. Paradoxalment, Espanya va incrementar el volum de mòbils un 1,4% fins als 1.129.

Encara que la situació relativa d'Amèrica Llatina mai havia estat tan favorable com ara, a l'analitzar variables particulars s'observa que la situació no és homogènia. Els sis països llatinoamericans que ha observat l'informe durant el tercer trimestre del 2011 van elevar durant vuit trimestres consecutius les seves puntuacions. A més, els indicadors del Brasil, Colòmbia, Xile i Mèxic van marcar nous màxims.