Turisme sexual a la N-2

Fi de curs a Madam's

La clientela francesa d'alguns prostíbuls del nord de Girona sembla sortida d'una festa universitària

«Quan tanca el club, de matinada, tornem a Tolosa», diu un grup

Meca juvenil 8El club Gran Madam’s, a Agullana, la matinada de dissabte passat.

Meca juvenil 8El club Gran Madam’s, a Agullana, la matinada de dissabte passat. / JOAN CASTRO

2
Es llegeix en minuts
F. C.
LA JONQUERA

Quatre joves conversen animadament al costat del seu vehicle, aparcat a escassos metres del macrobordell Paradise de la Jonquera (Alt Empordà). Beuen amb uns gots de plàstic, i a terra una ampolla de Ballantine's i unes llaunes de Coca-cola n'indiquen el contingut. «Som de Marsella i per arribar fins aquí hem de conduir durant unes tres hores i mitja», afirmen. Res de noms, i menys encara de fotografies, però no posen pegues a explicar que les escapades als bordells de l'Alt Empordà són una moda al sud de França.«Sarkozy va tancar els clubs i per això hem de venir aquí»,es justifiquen.

«Cada consumició al club costa 12 euros, per això portem la nostra pròpia beguda. Quan acaba la festa, dormim un parell d'hores al cotxe abans de tornar a Marsella», comenten. Uns metres més enllà, quatre joves més s'encaminen amb pas decidit al que és considerat com un dels bordells més grans d'Europa.«Som de Tolosa. Tenim unes dues hores i mitja de viatge. No dormim al cotxe: quan tanquen, a les cinc de la matinada, tornem a casa», explica el conductor.

Clients habituals

Aquests són alguns dels centenars de joves francesos que la matinada de dissabte passat eren als principals prostíbuls de l'Alt Empordà. A l'interior del Paradise sona la música mentre un riu incessant de noies recorre el local en roba interior. Hi ha mitja entrada i a penes es veuen uns quants carrosses amb panxa cervesera. La majoria són nois de vint anys del país veí. Es nota que són clients habituals. No es tallen un pèl davant aquest supermercat de la carn, que intenta imitar el que abans era una nit de ball i de lligar en una discoteca. No sempre acaben a les habitacions. Si no tenen diners, es conformen amb una nit d'espectacles destriptease, bromes i magreig amb les noies.

«Prefereixen pagar perquè així s'eviten l'esforç de seduir una noia en una discoteca, pagar un hotel per passar la nit i haver de suportar l'endemà trucadetes de telèfon. Un polvo i fins un altre dia. Sense problemes i així de senzill»,explica Sandra, una panamenya que treballa al bordell de José Moreno.«Aquí no vénen els més jovenets. El tipus de música, el local, tot està pensat per a gent una mica més gran. Hi ha altres clubs on posen més música disco. Tot depèn de com t'ho muntes, i aquí mirem molt la seguretat i el tipus de client que deixem entrar», explica el propietari del club.

Notícies relacionades

És cert. Hi ha altres bordells, com el Madam's, a Agullana, que són una autèntica festa de final de curs d'un liceu francès. Però no solament ells voregen l'adolescència, les noies del local també són joveníssimes, i si no fos per la llenceria amb què es tapen petites parts del cos, semblaria una discoteca i no un prostíbul. Nois amb xandalls, dessuadores amb caputxa, samarretes amb lemes trencadors, pantalons amples i caiguts mostrant els calçotets. Tot el que un pot veure a la sortida d'un institut o a l'entrada d'una facultat universitària.

«Surten i entren constantment. Van al cotxe a beure alcohol, a fumar porros i a esnifar coca. Se'n posen fins al cul. Dia sí dia també hi ha bronques i baralles. L'altre dia, dos d'ells van sortir del club abraçats i van caure rodons a terra al pàrquing, de tan borratxos que anaven. Jo no sé com s'atreveixen a agafar el cotxe»,comenta un empleat del bordell.