LLEI ANTITABAC DES DEL 2008

París prohibeix les estufes de gas a les terrasses dels bars i restaurants

L'ajuntament creu que contaminen molt i recorda que les elèctriques sí que estan permeses

1
Es llegeix en minuts
EFE / París

Les terrasses de bars i restaurants de París ja no podran utilitzar estufes de gas a causa del seu impacte ambiental. Aquestes estufes s'havien popularitzat des del 2008 quan va entrar en vigor la llei antitabac. Ara, l'ajuntament ha decidit prohibir-les.

Més de 8.600 establiments de la capital francesa hauran d'adaptar ara les terrasses, i disposen per fer-ho d'un termini de dos anys, segons ha explicat un portaveu del consistori.

Els restauradors també hauran de retirar les lones protectores que conserven l'energia dels calefactors, per la qual cosa les seves taules exteriors, úniques aptes per als fumadors, quedaran sense protecció del fred, la pluja o la neu.

Notícies relacionades

L'ajuntament ha proposat com a mesura substitutòria i ecològica que es distribueixin mantes als clients, i ha recordat que els sistemes de calefacció elèctrics sí que estan autoritzats.

La Unió Patronal de la Indústria Hostelera (UPIH ) ha lamentat aquesta normativa que "obligarà els restauradors a emprendre noves inversions". La UPIH ha advertit que si s'allunya els fumadors de les terrasses i se'ls sotmet a la intempèrie, el sector podria "perdre entre un 20 i un 30 per cent de la facturació, cosa que es traduirà en un augment dels acomiadaments".