PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR OBERTA

Ensenyament congela l'entrega d'ordinadors portàtils als alumnes de primer i segon d'ESO

Rigau afirma que la crisi obligarà a seguir fent classes en barracons

1
Es llegeix en minuts
EFE / Barcelona

La consellera d'Ensenyament , Irene Rigau, ha anunciat aquest dilluns que es paralitzarà per raons econòmiques la implantació del programa 1x1 amb què es volia dotar d'ordinadors portàtils els alumnes de primer i segon de l'ESO. El total d'alumnes afectats són uns 40.000 estudiants, aproximadament.

En roda de premsa, Rigau ha rebutjat, per una altra part, que el criteri introduït pel Govern en la preinscripció d'atorgar cinc punts en cas d'empat als alumnes que hagin tingut els seus progenitors al centre escolar escollit en primera opció sigui discriminatori o faciliti la segregació.

En canvi, al seu parer és la delimitació de les zones geogràfiques més pròximes al domicili familiar, que atorga 30 punts, la que condiciona més quina escola poden escollir els pares.

La consellera també ha anunciat que les més de mil aules prefabricades que funcionen a Catalunya continuaran en servei més temps del previst a causa de les circumstàncies econòmiques actuals.

Aules prefabricades

Notícies relacionades

Rigau ha fet aquesta consideració alhora que ha demanat als pares "tranquil·litat" davant la continuïtat de les aules prefabricades, també anomenats barracons, durant la presentació de les dades de la preinscripció per al pròxim curs 2011-2012, que s'inicia avui.

L'oferta del departament d'Ensenyament per al pròxim curs serà d'1.044.509 places escolars, 12.127 més que el passat 2010-2011, i és l'etapa d'educació primària la que més creix, amb 484.968 places, per qüestions demogràfiques, ha precisat.