Obres a la capital del Tarragonès

Desesperació a Tarragona per la reforma del mercat

L'edifici es va tancar fa tres anys i encara no han començat les obres

Obres preliminars davant el Mercat Central de Tarragona.

Obres preliminars davant el Mercat Central de Tarragona. / XAVI MOLINER

1
Es llegeix en minuts
J. M. P.
TARRAGONA

Quan l'octubre del 2007 es va obrir a la plaça Corsini de Tarragona la carpa provisional per acollir els paradistes del mercat central es calculava que aquests s'hi estarien uns quatre anys, el temps que durarien les obres de reforma de l'antic edifici del mercat. Obres que, gairebé tres anys més tard, encara no han començat. El gran retard, juntament amb les tanques, rases, carrers tallats, canvis de parades d'autobusos i de circulació, pols, brutícia, soroll i la incertesa de «no saber quan acabarà el malson» desesperen tant els comerciants de l'entorn del mercat central com els mateixos paradistes.

Notícies relacionades

El responsable polític del mercat, el republicà Sergi de los Ríos, va prometre el projecte executiu del nou mercat per a finals de juny i l'inici de les obres per després de l'estiu. Obres complexes; han de respectar la façana de l'antic edifici, que data del 1915, i incloure un pàrquing en una zona que està plena de restes arqueològiques.

El retard té un altre impacte, i no menor. La carpa provisional va obligar a traslladar el mercat de carrer. Ara, per a alegria dels marxants i desesperació de molts, se celebra en plena rambla Nova, la via més cèntrica i emblemàtica de la ciutat. Les crítiques dels veïns per les destrosses al passeig centenari van obligar a asfaltar la part central.