¿Quan és el Black Friday 2018 a Espanya? Data i com aprofitar-lo

La jornada d'ofertes importada dels EUA torna divendres 23 de novembre

zentauroepp41067518 barcelona 24 11 2017  rebajas en el dia del black friday fot171125232707

zentauroepp41067518 barcelona 24 11 2017 rebajas en el dia del black friday fot171125232707 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Divendres vinent,23 de novembre, arriba a Espanya la jornada de descomptes que marca l’inici de la temporada de compres nadalenques: el Black Friday. Al llarg de 24 hores botigues de tota mena, des de multinacionals de venda ‘online’ i grans magatzems fins a petits comerços a peu de carrer, trauran la seva artilleria pesada per llançar-se a competir i oferir les millors ofertes i descomptes del dia.

Es tracta d’una tradició importada dels EUA i que se celebra sempre durant la jornada immediatament posterior al Dia d’Acció de Gràcies, la celebració familiar més important del país, que té com a data el quart dijous de novembre. Tot i que mai va ser una tradició oficial, els nord-americans van començar a aprofitar l’endemà d’aquest copiós sopar familiar per llançar-se als carrers i començar amb les seves compres nadalenques.

De fet, es diu que van ser els agents de seguretat els primers que van començar a anomenar Black Friday a aquesta data (que a més coincidia amb l’operació tornada després de la trobada familiar d’Acció de Gràcies) a causa de les aglomeracions i els embussos que es produïen. 

Una dècada de Black Friday

A Espanya la tradició es remunta a menys d’una dècada, quan l’any 2010 algunes companyies americanes (Apple entre elles, tot i que ara ja no se sumi a la iniciativa) van intentar implantar aquesta data. No obstant, no va ser fins a 2012 quan va començar a arrelar, coincidint amb la liberalització de les rebaixes, que va deslliurar al calendari de la cotilla de les restriccions legals per a ofertes i descomptes.

En el dia d’avui el Black Friday és una tradició molt popular. Tant que moltes empreses se salten els marges de les 24 hores i s’avancen a la data oficial per llançar les seves primeres ofertes unes quantes hores abans.

Moltes d’altres, a més, prolongaran les seves campanyes durant tot el cap de setmana. Fins i tot fins el dilluns 27 de novembre, dia conegut com a Cyber Monday, que és quan les ofertes se centren i s’intensifiquen en el sector de la tecnologia.

Aprofitar les compres ‘online’

Notícies relacionades

Tot i que es digui Divendres Negre convé assenyalar la data en vermell per programar i planificar les compres i, d’aquesta manera, beneficiar-se de les millors rebaixes. La cita comença exactament a les 00.00 hores. Així, durant la matinada del 22 al 23 de novembre ja es podran fer compres ‘online’, hores abans que els comerços físics obrin les portes.

Amazon, el gegant del comerç ‘online', serà un dels primers a sumar-se a aquesta iniciativa i aplicarà grans descomptes en un immens catàleg de productes: llar, electrònica, informàtica, esports, joguines... ¡Prepara la llista de regals i anticipa’t al Nadal!