Escenaris de sèries

Aquests són els llocs on es va rodar la sèrie ‘Grantchester’ de Prime Video

  • El poblet titular, famós per les gresques dels estudiants de Cambridge, és el lloc on es desenvolupa aquesta entretinguda sèrie a l’estil d’Agatha Christie que ens torna una Anglaterra de targeta postal

Aquests són els llocs on es va rodar la sèrie ‘Grantchester’ de Prime Video
2
Es llegeix en minuts
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +

L’habilitat de la televisió britànica per fer retrats bucòlics i, de vegades, una mica falsificats d’una Anglaterra de targeta postal és aclaparadora. Grantchester està a quatre passes de la Universitat de Cambridge, a la vora del riu Cam. És un poble al qual els estudiants des de temps ‘immemorials’ solen arribar en barca i degustar tant el te de les cinc amb deliciosos ‘scones’ com el pícnic amb estovalles de quadres i cistellet de vímet. Al poblet li ha anat molt bé cultivar aquesta imatge pintoresca, que ha facilitat que una sèrie, de les que Filmin defineix com a ‘cine de tassetes’, porti el nom del poble i hagi sigut rodada allà sense gairebé haver de transformar els carrers empedrats d’avui per traslladar l’ambient als anys 50, que és quan transcorre l’acció.

‘Grantchester’, la sèrie televisiva, neix de les novel·les escrites per James Runcie, amb perfum d’Agatha Christie, sobre un clergue que col·labora en tasques detectivesques amb el comissari de policia local. La inspiració la va trobar Runcie en el seu propi pare, que va lluitar a la Segona Guerra Mundial, es va ordenar sacerdot i va acabar sent (déu-n’hi-do) arquebisbe de Canterbury, però segurament l’home no tenia la planta de James Norton, que encarna l’improbable i molt sexi ministre anglicà Sidney Chambers en les primeres temporades.

Notícies relacionades

Els habitants del poble ufanegen de comptar amb més premis Nobel que cap altra part del planeta entre els seus 600 habitants (no s’ha de descartar la proximitat de Cambridge). Són tot just 300 cases, gran part de pedra o amb teulades de palla, i una església, la de Saint Andrews i Saint Mary, un edifici del segle XIV, hàbitat natural del protagonista. La vicaria, on viu Chambers, està situada en realitat a una hora del poble, però en aquest sí que es pot visitar l’antic pub The Green Man (un dels quatre que té la localitat), que va tancar temporalment a causa de la covid. Tot i que, sobretot, cal fer un tomb pels seus prats (una cançó de Pink Floyd, ‘Grantchester meadows’, els celebra) i un capbussó en una bassa del Cam, on, asseguren, se solia submergir Lord Byron quan estudiava al Trinity College de Cambridge. De fet, una visita al campus, que apareix reiteradament a la sèrie, és també obligada.

Concentrat d’aquesta Anglaterra que tots atresorem, el lloc és anglès fins al punt que va ser objecte d’un nostàlgic poema que Rupert Brooke va escriure a Berlín poc abans de morir en la Primera Guerra Mundial. Virginia Woolf presumia d’haver-se banyat despullada amb ell a la famosa bassa. El poeta va escriure: «Tant de bo fos a Grantchester, a Grantchester».