Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 17 de gener

  • La temporada final d’‘Ozark’ i la penúltima de ‘Servant’, entre les nostres propostes per a Netflix, Apple TV+, Prime Video i HBO Max

Les sèries clau per a la setmana del 17 de gener

HBO

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A més de recuperar ‘Estación Once’ i explorar altres sèries sobre el després de l’apocalipsi, aquesta setmana podrem disfrutar dels (gairebé) últims episodis d’’Ozark’ o els plaers perversos de ‘Servant’. Sota, les nostres propostes al complet.

1. ‘Fringe’, rescat d’un clàssic de culte

1. ‘

HBO Max recupera en la seva integritat aquesta sèrie memorable sobre un equip de l’FBI (Anna Torv, Joshua Jackson i John Noble) encarregat d’aclarir fenòmens inexplicables. ¿Una nova ‘Expediente X’? Això semblaven buscar al principi els seus creadors, J. J. Abrams, Alex Kurtzman i Roberto Orci, però temporada a temporada ‘Fringe’ es va refermar com una altra cosa: una singular odissea de conspiració i guerra interdimensional que podia apel·lar a sentiments profunds. HBO Max, dijous, dia 20. 

2. ‘As we see it’, donant visibilitat al TEIA

2. ‘As we see it’, donant visibilitat al TEIA

Nova adaptació anglosaxona d’una sèrie israeliana (‘On the spectrum’), aquest drama amb tocs de comèdia de Jason Katims (‘Friday night lights’, ‘Parenthood’) segueix els problemes d’amor, feina i família de tres joves de vint anys que comparteixen pis. ¿Poc original? Al contrari: un petit detall ho canvia tot. Tant els personatges com els actors que els interpreten (Rick Gassman, Albert Rutecki i Sue Ann Pien) viuen amb el TEIA o trastorn de l’espectre autista. Prime Video, divendres, dia 21.

3. ‘Ozark (T4, part 1)’ el principi del final

3. ‘

Gairebé dos anys després del final de la tercera temporada, ens arriben per fi nous episodis d’aquest encreuament de noir rural i drama conjugal. Set, en concret: la meitat d’una temporada que finalitzarà aquest mateix any amb set més. Sabrem per què Omar Navarro (Felix Solis) va voler posar al matrimoni Byrne (Jason Bateman i Laura Linney) per davant de l’advocada del seu cartell. O com es porta Ruth Langmore (Julia Garner) amb la pèrfida Darlene Snell (Lisa Emery). Netflix, divendres, dia 21.

 

4. ‘Servant (T3)’ la millor sèrie que menys es veu

Quan Steven Soderbergh va compartir, a tall de regal de Reis, la seva tradicional llista anual amb tot el que ha vist i llegit durant l’any, molts ens n’alegrem pels seus visionaments de ‘Servant’. Molts o, almenys, uns quants: tot i que produït i, de vegades, dirigit per M. Night Shyamalan (o Julia Ducournau), aquest ‘thriller’ claustrofòbic sobre nadons ressuscitats i sectes és encara favorit d’una minoria. Hi ha temps per posar-se al dia abans de l’estrena de la tercera temporada. Apple TV+, divendres, dia 21.

5. ‘Somebody somewhere’, una sèrie per a Bridget Everett

Notícies relacionades

5. ‘Somebody somewhere’, una sèrie per a Bridget Everett

La còmica Bridget Everett (una clàssica del cabaret novaiorquès, però sobretot secundària a la pantalla) té oportunitat per lluir talent interpretatiu i veu en aquesta comèdia agredolça sobre dol i creativitat. Instal·lada de tornada a la seva ciutat natal (Manhattan, Kansas, la d’Everett), Sam utilitza la música com a via d’escapament d’una realitat en la qual no acaba d’encaixar. Al seu costat, com a recolzament, el no menys inadaptat Joel (Jeff Hiller). HBO Max, des de dilluns, dia 17. 

Temes:

Sèries