Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 17 de maig a les plataformes de ‘streaming’

  • La docusèrie ‘1971: El año en el que la música lo cambió todo’ i la nova temporada de ‘Master of none’, entre les nostres cinc apostes per a Netflix, Apple TV+ i Disney+

Les sèries clau per a la setmana del 17 de maig a les plataformes de ‘streaming’
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de recórrer els emotius túnels de ‘El ferrocarril subterráneo’ i conèixer el dolor i glòria de ‘Halston’, aquesta setmana podrem descobrir o redescobrir més sèries interessants. A sota, les nostres cinc apostes.

1. ‘Special (T2)’ el calorós adeu d’una sèrie única

1. ‘

Ryan O’Connell va sorprendre fa un parell d’anys amb la comèdia ‘Special’, en la qual encarnava una versió només lleugerament ficcional de si mateix: un jove gai amb paràlisi cerebral que busca el seu lloc en el món i una mica de vida sexual. Ara arriba la segona i, pel que sembla, última temporada, en la qual, pel que sembla, hi haurà més activitat carnal que en la primera. «He hagut de patir moltes escenes de sexe hetero i ara tothom ha de pagar», va dir O’Connell a ‘Entertainment Weekly’. Netflix, dijous, dia 20.

2. '1971: El año en el que la música lo cambió todo’, ‘annus mirabilis’

2. '

El veterà periodista musical David Hepworth va publicar fa cinc anys ‘Never a dull moment: 1971 - The year that rock exploded’, exploració d’un any en què les crisis polítiques i l’estat de gràcia d’alguns artistes mítics (Stones, Marley, Aretha, etcètera) van donar peu a molta música important. Ara arriba la docusèrie, coproduïda per Asif Kapadia (‘Amy’, ‘Senna’) i codirigit per James Rogan, company de Steve McQueen en el projecte ‘Uprising’. Apple TV+, divendres, dia 21. 

3. ‘Lo que no ves de mí’, Oprah i Harry conversen de salut mental

3.

Com avisen des de fa temps els psicòlegs, la quarta onada de la Covid serà, o és, invisible: una crisi de salut mental global. Per visibilitzar qüestions de benestar emocional arriba ‘Lo que no ves de mí’, sèrie documental cocreada i coproduïda per Oprah Winfrey i el príncep Enric, pel que sembla amics des de fa temps. Tots dos parlaran amb famosos de l’espectacle, l’esport i la cuina sobre problemes psicològics i armes per sortir del forat. Apple TV+, des de divendres, dia 21.

4. ‘M.O.D.O.K.’, superdolent amb problemes normals

4. ‘

Les sigles M.O.D.O.K. responen a Mental Organism Designed Only for Killing (‘Organisme Mental Dissenyat Només per Matar’), singular classe de dolent de Marvel que Stan Lee i Jack Kirby van llançar al món el 1967. Les seves senyes d’identitat: cap gegant, extremitats curtes i cadira voladora i hiperarmada. El M.O.D.O.K. de la sèrie animada cocreada per Patton Oswalt no només s’enfronta a superherois, sinó també a problemes molt comuns. Disney+, des de divendres, dia 21.

5. ‘Master of none (T3)’ la version de Denise 

Notícies relacionades

5. ‘

El millor capítol de l’anterior temporada de ‘Master of none’, la comèdia romàntica i existencial cocreada per Aziz Ansari i Alan Yang, segurament va ser ‘Acción de Gracias’, en què assistíem a l’evolució de la relació de la Denise amb la seva pròpia sexualitat a través de diverses celebracions familiars. La Denise (Lena Waithe), abans un personatge més aviat de recolzament, és ara coprotagonista d’una tercera temporada centrada en la seva relació amb l’Alicia (Naomi Ackie). Netflix, diumenge, dia 23.