NOMINACIONS

Els Globus d’Or s’agenollen davant ‘The crown’

El sumptuós drama real de Netflix ha rebut sis nominacions, més que cap altra sèrie aquest any

Els Globus d’Or s’agenollen davant ‘The crown’
1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Globus sempre seran els Globus. Amb els seus favorits regulars; amb el seu afany a condecorar, també en el camp televisiu, il·lustres representants de l’‘star-system’ de Hollywood, o el seu interès a ressaltar algun fenomen fresc, no sempre el millor.

En l’apartat de drama, es preveien nominacions per a habituals de la casa com ‘The crown’ i ‘Ozark’. La primera ha obtingut més nominacions que cap altra sèrie, fins a sis, i supera així les quatre de l’any passat; Olivia Colman (Isabel II) podria emportar-se el seu quart Globus i Gillian Anderson (Margaret Thatcher), el segon. També ‘Ozark’ ha vist multiplicats els seus reconeixements: a més de l’habitual Jason Bateman com a millor actor, estan nominades la mateixa sèrie, Laura Linney com a millor actriu i Julia Garner com a millor actriu secundària.

Entre els nominats d’aquest any no hi falten, per descomptat, estrelles cinematogràfiques de tota la vida. Al Pacino ha sigut nominat per la seva no tan esforçada interpretació a ‘Hunters’, i Nicole Kidman i Hugh Grant, pels seus rols a ‘The undoing’. Potser fins i tot les nominacions a ‘Ratched’ s’expliquin per la seva connexió amb un clàssic de (el Nou) Hollywood com ‘Algú va volar sobre el niu del cucut’.

Notícies relacionades

La categoria actoral més ben seleccionada podria ser la de millor actriu de comèdia: Lily Collins, Kaley Cuoco i Jane Levy són, respectivament el millor d’‘Emily in Paris’, ‘The flight attendant’ i ‘La extraordinaria playlist de Zoey’; Elle Fanning compon una gran Caterina la Gran a ‘The great’; Catherine O’Hara s’ho mereix tot per tot el que fa, incloent-hi la sobrevalorada, una mica, ‘Schitt’s Creek’. 

A l’HFPA li agrada avançar-se a l’Acadèmia televisiva a l’hora de reconèixer nous títols i talents emergents. Aquest any ha nominat fenòmens de la temporada, com ara ‘Gambito de dama’, ‘Ted Lasso’, ‘The flight attendant’ i ‘Emily in Paris’, així com els seus protagonistes. Desconcerta, això sí, la clara descaradura envers ‘Podría destruirte’, sens dubte, la nova sèrie més prestigiosa del 2020. 

Temes:

Sèries