Vinya d’en Sabater

Santa Coloma reivindica la seva vinya amb 2.300 quilograms de raïm en la seva sisena verema

  • La ciutat cull 1.000 quilograms més de raïm que l’any passat en la seva vinya local, a través de la qual reafirma el seu passat vitícola

  • Cinc mil persones van disfrutar de les activitats programades amb motiu de la sisena verema colomenca

Santa Coloma reivindica la seva vinya amb 2.300 quilograms de raïm en la seva sisena verema

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

2.300 quilograms és la quantitat de raïm veremada aquest any per la vinya de Santa Coloma de Gramenet, anomenada Vinya d’en Sabater, a través de la qual la ciutat del Barcelonès reivindica el seu passat vitícola.

Es tracta de 1.000 quilograms més de verema que l’any anterior, un augment de collita que s’explica per l’evolució dels ceps i la seva maduració, ja que es van plantar fa set anys. La producció del vi, de la mateixa manera que l’any passat, es farà al celler de Can Roda (Martorelles).

Aquest cap de setmana passat, 8 i 9 d’octubre, unes 5.000 les persones van disfrutar de les activitats programades amb motiu de la sisena verema colomenca.

Sis cellers de la denominació d’origen Alella hi van participar amb els seus vins, a més de vinoteques i restauradors locals. La mostra es va celebrar al mercat Sagarra de la ciutat.

La Vinya d’en Sabater

Santa Coloma reivindica, després de la pandèmia, el seu passat vitícola, recuperat en un entorn per al coneixement de la ciutadania i amb un caràcter formatiu per fomentar les oportunitats d’inserció al món laboral dels joves.

Des que es van iniciar les veremes, les persones encarregades de la collita són alumnes d’un programa d’inserció laboral de l’empresa local Grameimpuls.

Notícies relacionades

Al tractar-se d’una vinya experimental, els vins colomencs no es poden comercialitzar i serveixen com a material didàctic a l’alumnat de l’Escola de Restauració i als estudiants del Campus de Torribera en Dietètica i Nutrició de la Universitat de Barcelona.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma

Temes:

Santa Coloma