Urbanisme

Santa Coloma exigeix al Govern que compleixi el compromís d’obrir un nou centre de dia a Can Calvet

  • Drets Socials preveu reunir-se amb Parlon aquest mes de març per abordar la qüestió

Santa Coloma exigeix al Govern que compleixi el compromís d’obrir un nou centre de dia a Can Calvet
2
Es llegeix en minuts
ACN

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet (Barcelonès), Núria Parlon, denuncia «l’incompliment flagrant» de la Generalitat quant a l’obertura d’un nou centre de dia al barri de Can Calvet. El consistori havia reservat els baixos d’una nova promoció pública de vivendes per a persones grans per a l’equipament i el 2020, explica Parlon, es va firmar un «acord marc» per fer-ho realitat. Ara, assegura l’alcaldessa, el Govern s’ha desdit.

Fonts del Departament de Drets Socials, no obstant, han explicat a l’ACN que el document firmat és només un «protocol d’intencions» que s’ha d’abordar ara, una vegada acabades les obres. En aquest sentit, el Departament informa que aquest mateix mes de març ja està prevista una reunió amb l’Ajuntament per parlar-ne.

L’edifici de l’antiga escola Miguel Hernández del barri de Can Calvet de Santa Coloma de Gramenet, finalment, ja està transformat en un gran complex residencial per a les persones grans. Les antigues aules són ara vivendes adaptades i amb serveis compartits dirigides a majors de 65 anys. En total s’han construït 48 pisos i s’ha respectat l’antic pati de l’escola, ara per als avis.

Els primers inquilins entraran a viure ben aviat, després que la setmana passada s’adjudiquessin ja els pisos als seus beneficiaris. El que encara no podrà entrar en funcionament serà el centre de dia que s’havia projectat als baixos de l’edifici a partir de la cessió de l’espai a la Generalitat de Catalunya.

30 places de centre de dia a la ciutat

L’alcaldessa, Núria Parlon, afirma que s’havia compromès l’anterior conseller Chakir el Homrani el 2020, però que ara el Govern s’ha desdit. «Amb el canvi de conselleria només hem obtingut com a proposta deixar el conveni aparcat i licitar les vint places de centre de dia, de manera que sigui l’Ajuntament qui s’hagi d’encarregar de tota la gestió», diu Parlon.

Parlon recorda que actualment hi ha 30 places de centre de dia a la ciutat, ubicades a la residència Ramon Berenguer, just davant de la nova promoció de pisos. Amb la creació de les noves places a l’edifici de Miguel Hernández, assegura l’alcaldessa, podrien aprofitar-se moltes sinergies.

Notícies relacionades

El Departament de Drets Socials ha evitat posicionar-se sobre el futur de l’equipament i el compliment o no dels compromisos adquirits per l’anterior conseller. Des del Departament s’han limitat a dir que el que es va firmar era només una declaració d’intencions i que representants de la conselleria es reuniran pròximament amb Parlon per tractar l’assumpte.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO