contra l'atur

Més de mil persones aturades es beneficiaran del projecte 'Treball als barris' de Santa Coloma

El projecte fomenta la igualtat d'oportunitats i promou la formació professional dels participants, i millora la cohesió social, dinamització econòmica, accessibilitat i qualitat ambiental de la ciutat

treballnoti

treballnoti

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més d’un miler de persones en situació d’atur a Santa Coloma de Gramenet es beneficiaran aquest 2020 del projecte ‘Treball als barris’. 

Es tracta d’un conjunt d’actuacions d’acompanyament a la inserció laboral que tenen com a objectius principals afavorir la formació i millorar l’ocupabilitat de la ciutadania, així com impulsar el creixement econòmic sostenible de la ciutat.

Aquesta és la tretzena convocatòria del projecte que posa en marxa l’Ajuntament, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, dirigit a la millora social, econòmica i urbana dels barris centrals i els de la Serra d’en Mena.

Set programes contra l’atur

En aquesta convocatòria, es destinaran 2,68 milions d’euros (200.000 euros més que l’any anterior), per desenvolupar set programes destinats a persones aturades de la ciutat de diferents edats. 

Al llarg de l’any, es duran a terme tres dispositius d’inserció laboral dirigits a col·lectius de Santa Coloma en situació de vulnerabilitat, com són joves, dones, aturats/as de llarga durada i majors de 45 anys, el projecte de la Casa d’oficis vinculat a els projecto de la Vinya d’en Sabater i l’hivernacle, així com plans d’ocupació.

Precisament, la casa d’oficis oferirà en aquesta convocatòria una nova especialitat formativa. Es tracta del curs ‘Actividats auxiliars en conservació i millora de muntanyes’, dirigit a proporcionar joves d’entre 16 i 24 anys, coneixement en l’àmbit de la repoblació i el manteniment forestal. Aquest any 50 joves es beneficiaran d’aquest programa de formació i treball.

Cohesió social i dinamització econòmica

El projecte ‘Treball als barris’ té una doble finalitat. D’una banda, fomenta la igualtat d’oportunitats i promou la formació professional de les persones participants i, de l’altra, millora la ciutat en termes de cohesió social, dinamització econòmica, accessibilitat i qualitat ambiental. 

Al llarg d’aquests tretze anys, el projecte ha permès generar noves oportunitats laborals als col·lectius que més han patit l’atur. En aquest sentit, Santa Coloma ha tancat el 2019 amb una taxa d’atur del 12,84%.

Notícies relacionades

‘Treball als barris’ va arrencar a Santa Coloma l’any 2007. Aquest projecte de desenvolupament local està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya del Departament de Treball, Assumptes Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i l’Ajuntament.

Més notícies de Santa Coloma