El restaurant Lluerna de Santa Coloma, premiat amb la seva primera estrella Michelin

La cuina de Víctor Quintillà ha estat reconeguda amb la de cinc xefs catalans més

Víctor Quintillà i Rosa Gómez, propietaris del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet.

Víctor Quintillà i Rosa Gómez, propietaris del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet. / PHILIPPE REGOL

1
Es llegeix en minuts
LAIA NONELL / Santa Coloma de Gramenet

Laguia Michelinva presentar aquest dijous a la nit els16 restaurants escollits per rebre una estrella en l'edició espanyolaper al 2013.Catalunya concentra sis dels premiats, entre ells elrestaurant LluernadeSanta Coloma de Gramenet, que entra a formar part de les cuines més selectes amb unaprimera estrella.

Víctor Quintillàés el xef que capitaneja la cuina d'aquest local situat alnúmero 31 del carrer de Rafael Casanova. La carta combina elements de la cuina tradicional d'arrel mediterrània amb la creativitat de lacuina d'autor. A més, dedica especial atenció als vins, cosa de la qual s'encarrega la sommelierMar Gómez, dona de Quintillà.

Notícies relacionades

El producte és el protagonista, com es pot apreciar amb el peix que compren, capturat artesanalment com s'indica a la carta. El coulant de patata i ou ecològic amb bolets o el llom de cérvol amb ravioli de remolatxa són algun exemples dels plats que proposa Quintillà.

La fama d'aquest cuiner colomenc no és nova. Va ser finalista del Premi Cuiner de l'Any en el marc delFòrum Gastronòmic 2011, i aquest setembre va ser convidat a participar en elWorld Gourmet Festival, celebrat a l'HotelFour Seasons de Bangkok.