Els llibres de Sant Jordi: fantasia i ciència-ficció

5
Es llegeix en minuts

ELANTRISBrandon SandersonNova. 25 €

LA VERSIÓ FINAL D'UN FUTUR CLÀSSIC DE LA FANTASIA

La primera novel·la del renovador de la fantasia èpica torna a les llibreries 10 anys després. Inclou gairebé 50 pàgines extres, correcció a càrrec del nou traductor del Cosmere, Manuel de los Reyes, i dels dos principals experts en l’autor: Marina Vidal i Dídac de Prades. Es presenta en format de luxe (tapa dura amb sobrecoberta). I, a la llibreria Gigamesh, una portada exclusiva limitada a 200 exemplars. ANTONIO TORRUBIA


HIJOS DEL DIOS BINARIODavid B. GilSuma de Letras. 18,95 €

L'ÚLTIMA REVELACIÓ DE LA CIÈNCIA-FICCIÓ ESPANYOLA

La novel·la d’aquest Sant Jordi serà el 'techno-thriller' (a cavall entre 'Blade Runner' i 'Neuromante') que ha escrit l’autor gadità. Una mescla genial de novel·la negra, relat d’investigació periodística i ciència-ficció que ens portarà a recórrer tot el món (a mitjans del segle XXI)  de la mà dels seus dos protagonistes: Daniel Adelbert i Alicia Lagos. Un dels indispensables de l’any, afegiria. ANTONIO TORRUBIA


LA PATRULLA DEL TIEMPOPoul AndersonNova. 23 €

UN DELS GRANS REFERENTS D''EL MINISTERIO DEL TIEMPO'

El creador d’'El Ministerio del Tiempo', Javier Olivares, reconeix com una de les inspiracions de la sèrie aquest clàssic dels viatges en el temps i de l’especulació històrica: una policia temporal viatja al passat per corregir les divergències que poden canviar el futur. El volum agrupa els relats protagonitzats pel policia del temps Manse Everard, alguns d’inèdits en castellà. ERNEST ALÓS


MONSTRUOS ROTOSLauren BeukesSiruela. 21,95 €

L’autora sud-africana es va situar amb un peu en la novel·la negra i un altre en la fantasia a 'Las luminosas', interessant trama amb assassí en sèrie, viatges en el temps i cases encantades. A 'Monstruos rotos' canvia Chicago per Detroit, en una història que  transcorre entre les ruïnes de la capital del motor i manté fins al final el dubte de si ens enfrontem a un recargolat Hannibal o a una amenaça sobrenatural.


EL CABALLERO DE LOS SIETE REINOSGeorge R. R. MartinGigamesh. 15 €

A falta de 'Vents d’hivern' i amb la sisena temporada de 'Juego de tronos' ben a punt d’arribar, el lector hiperventilat de George R. R. Martin té aquest premi de consolació, si vol lectura desconeguda per als simples serieaddictes: les tres novel·les curtes protagonitzades per un cavaller errant i el futur mestre Aemon 80 anys abans de la 'Cançó de gel i foc’.


UN CUENTO OSCURONaomi NovikPlaneta. 19, 50 €

Podria ser un conte (un bruixot en un bosc s’emporta cada generació una donzella i la torna al cap d’uns anys) però és fosc: les noies tornen convertides en cortesanes i aquest és el preu perquè un bosc sinistre no les devori. Una història amb reminiscències a algun llibre fronterer amb el gènere fantàstic d’autors com Jünger, Rodoreda o Lessing.


FIREFIGHTBrandon SandersonNova. 21,50 €

Un dels escriptors emergents del gènere, Brandon Sanderson, ha anat un pas més enllà en el món dels superherois en la seva sèrie 'The Reckoners', de la qual 'Firefight' és la segona entrega. Aquest és el seu plantejament inicial: què passaria si un fenomen còsmic fa sorgir persones amb superpoders però que indefectiblement, pel fet d’usar-los, es converteixen en perversos enemics de la humanitat..


CIÈNCIA-FICCIÓ. NUEVA GUÍA DE LECTURAMiquel BarcelóNova. 21 €

Al cap de 25 anys, el professor de la UPC i editor expert en ciència-ficció Miquel Barceló ha actualitzat la guia de referència que, esgotada, s’havia convertit en peça cotitzada per col·leccionistes. El llibre conté ressenyes de 140 títols imprescindibles. La posada al dia aixeca acta de l’evolució del gènere, en temps en què la innovació tecnològica ja no és un misteri fascinant.


LA CORONA DEL PASTORTerry PratchettFantascy.  15,90 €

La malaltia de Terry Pratchett va fer que aquest llibre, el que fa 41, fos la clausura de la saga Mundodisco, amb una èpica batalla final entre fades i bruixes. La seva mort el març del 2015 converteix aquesta decisió de posar punt final a la millor combinació mai trobada de fantasia i humor, desgraciadament, en irreversible. Quan apareix a les seves pàgines aquest personatge de Pratchett, Mort, és inevitable sentir un calfred.


MITJA GUERRA / MEDIA GUERRAJoe AbercrombieFantascy. 18,90 €

El desenllaç de la 'Trilogia del mar trencat' de Joe Abercrombie, 'Mitja guerra', va arribar sense el patiment que  autors d’altres sagues infligeixen als seus lectors: tres llibres en set mesos. Abercrombie s’ha adaptat a les necessitats del lector en entregues, equilibri de realisme brut i imaginació, de ganxos per al lector juvenil i adult, d’originalitat i mimetisme amb altres sagues exitoses.


AHORA INTENTA DORMIREmilio BuesoValdemar. 13,20 €

Enginyer de formació, Emilio Bueso té en el seu haver diferents novel·les fantàstiques, fins i tot un 'western', però va ser la cinquena, 'Extraños eones', una interessant aportació a la mitologia lovecraftiana, amb la qual ha rebut un  reconeixement més gran. Després d’aquesta, 'Ahora intenta dormir' recull 18 relats en què s’aprecia la seva habilitat per transformar la realitat quotidiana en entorns de malson..


RELOJES DE HUESODavid MitchellRandom House. 23,90 €

L'última novel·la de David Mitchell, autor d’'El atlas de las nubes', va ser finalista del molt literari Man Booker i guanyadora del Fantasy World Award. El llibre integra sis històries al llarg de la vida d’una dona, entre l’any 1986 i un any 2043 marcat per les conseqüències del canvi climàtic al planeta. En mig, una vida condicionada per la lluita entre dues sectes enfrontades entre elles.


EL SEÑOR DE LOS ANILLOS. EDICIÓN ESPECIALJ. R. R. TolkienMinotauro. 140 €

Amb motiu del 60è aniversari de la conclusió d’'El Señor de los Anillos', Minotauro ha llançat un estoig de luxe amb els tres volums, amb les cobertes dissenyades per l’autor per a la primera edició i un volum addicio­nal en què els principals experts l’analitzen capítol a capítol, a més d’exposar la història de l’obra.


EL ASCENSO DE ENDYMIONDan SimmonsNova. 23 €

Notícies relacionades

Amb 'El ascenso de Endymion' acaba l’edició revisada dels quatre volums del clàssic 'Los cantos de Hyperion', amb deutes evidents amb Hesíode, Keats i Chaucer. Els dos primers volums són un pelegrinatge a les Tombes del Temps per salvar la humanitat. Després de la caiguda de l’home, en els dos últims Endymion intenta portar l’home a una nova era.


LA SAGA DE HROLF KRAKIPoul AndersonRunas. 18,95 €

A l'estil de les sagues nòrdiques (una mitologia que obsessionava Poul Anderson, escriptor tant de ciència-ficció com de novel·la històrica), la saga que ara recupera Runas (evidentment) consta de set relats que reconstrueixen la història d'un rei mític de la Dinamarca del segle VII. Heroisme guerrer i criatures pròpies de les creences paganes i precristianes. Una elecció oportuna en plena febre televisiva víking.