Festa Major de Sant Cugat: 170 activitats de proximitat, concerts i mobilitat inclusiva

Festa Major de Sant Cugat: 170 activitats de proximitat, concerts i mobilitat inclusiva

Ayuntamiento Sant Cugat

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Cugat encén motors per estrenar la Festa Major de la ciutat. Sota el lema «Ho petem per la Festa Major» i acompanyat d’una imatge de Sant Pere i Sant Cugat, la ciutat celebrarà del 28 de juny el 2 de juliol amb una àmplia programació que inclou prop de 170 activitats. 

Com ja és tradició, per al municipi vallesà la proximitat, la inclusió i la cultura popular seran els eixos vertebradors de la festa. De fet, tal com es va anunciar, el pregó anirà a càrrec de la Taula de Salut Mental per posar en relleu la importància de la cura i l’atenció de la salut mental, especialment després dels convulsos anys de pandèmia. 

Un total de 82 entitats col·laboren en l’organització d’actes o en la gestió d’espais. Entre les gairebé 170 activitats programades, hi ha 78 propostes de música en directe, 65 propostes escèniques i de cultura popular i 22 propostes esportives. La festa es vertebrarà en 13 espais repartits al centre de la ciutat.

La tinenta d’alcaldia de Cultura en funcions, Esther Madrona, manifesta: «Tindrem la festa major més segura, sostenible, inclusiva i divertida. Serà una festa que garantirà els desplaçaments en transport públic i tindrà nou servei nocturn de bus. Inclusiva perquè s’adaptarà 360 graus a totes les persones amb necessitats especials. Volem que tothom arribi a casa sentint-se part de la Festa Major de Sant Cugat».

Reubicació d’espais

Aquest any la Festa Major ressitua espais com el Concurs d’Arrossos, el Parc Jove i la Festa Major Alternativa (passen a la zona del parc de Can Vernet); estrena un nou espai per a la dansa (Pistes Parc Central); recupera la caseta del Centre Popular Andalús (CPA); trasllada el Jazz a la plaça Can Quitèria; concentra el gòspel al Celler Modernista; ressitua la Taverna a la plaça Barcelona; i situa l’Espai d’Arreu a la plaça Magí Bartralot. També augmenta i diversifica la programació familiar, especialment pels matins de dijous (28 de juny) i divendres (29 de juny).

A més, també es modificarà el recorregut del Seguici de Sant Pere fent-lo pujar pel carrer Enric Granados en lloc de donar la volta per les avingudes Rius i Taulet i Catalunya. D’aquesta manera s’aconseguirà retardar 30 minuts la sortida del seguici amb l’objectiu d’evitar una mica la calor de les primeres hores de la tarda.

Bus nocturn cap a tots els barris 

Una altra de les novetats més destacades d’aquest any és la posada en marxa d’un servei gratuït de bus nocturn que unirà el centre de la ciutat amb els barris, cosa que permetrà l’accés i tornada a la Festa Major en transport públic

Des del consistori manifesten que la mesura té una doble voluntat: d’una banda, reforçar la seguretat viària per reduir el vehicle privat i, d’altra banda, asseguren tenir una clara voluntat de visió de gènere per garantir espais segurs. Els horaris del servei s’adaptaran al programa de la Festa Major, amb una última expedició 30 minuts després de la finalització dels concerts.

També, els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) funcionaran de manera ininterrompuda durant tota la nit dels dies 29 i 30 de juny, i 1 de juliol, amb un tren cada hora i sentit de la línia S1. Finalment, es disposarà del servei el Bus Llançadora Park and Ride –de caràcter gratuït– amb el seu horari habitual per facilitar l’aparcament i l’accés al centre de la ciutat.

Una festa més inclusiva i accessible

D’una banda, s’ampliarà els horaris sense soroll i llums intensos a la fira d’atraccions per facilitar l’accessibilitat de tots els col·lectius amb necessitats especials: passa d’un sol dia, acció estrenada a la Festa Major de l’any passat, a tots els dies de 18.00 a 20.00 hores. 

Notícies relacionades

Finalment, es pot recordar que a causa de la situació de sequera actual, no es desenvoluparan activitats recreatives amb aigua. 

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat del Vallès