Fins al 16 de juliol

Sant Cugat acull durant tot el cap de setmana un mercat fotogràfic d’obra artística en el marc del festival Lumínic

  • La fins ara alcaldessa de Sant Cugat renuncia després dels mals resultats d’ERC el 28M

  • Resultats eleccions a Sant Cugat 2023: Junts torna a guanyar i Vox irromp al Ple

Sant Cugat acull durant tot el cap de setmana un mercat fotogràfic d’obra artística en el marc del festival Lumínic
1
Es llegeix en minuts
ACN

Sant Cugat del Vallès acull el cap de setmana entrant un mercat fotogràfic d’obra artística al Celler Modernista, en el que suposa el tret de sortida de la quarta edició del festival Lumínic.

El mercat inaugural també s’acompanyarà de taules rodones i activitats familiars. La mostra de fotografia es desenvoluparà fins al 16 de juliol als carrers, les places i les galeries del municipi del Vallès Occidental.

El certamen comptarà també amb una dotzena d’exposicions d’artistes com Cristobal Asencio, Lara Amat, Quim Español i Aleydis Rispa. Les exhibicions, els tallers i les activitats que les acompanyaran tenen l’objectiu de qüestionar les construccions de la fotografia parlant sobre la represa al món analògic o la intel·ligència artificial.

Des del 2019 el festival impulsa la fotografia d’autor, estudia el fet fotogràfic i genera nous espais de coneixement i reflexió entorn de la disciplina amb caràcter inclusiu i participatiu.

Aquest any l’esdeveniment s’articularà entorn del lema ‘Les construccions de la fotografia’ per debatre i posar sobre la taula temes com la represa al món analògic o les noves oportunitats gràcies a la intel·ligència artificial.

La dotzena d’exposicions inclou temes, precisament, com la intel·ligència artificial i la manipulació digital, a part d’espais íntims i personals dels artistes, reflexions a partir de la fotografia analògica, quimigrames, projectes que fan dialogar la fotografia, l’escultura i el gravat, els moviments migratoris, l’individualisme i l’aïllament social o el paper de la dona en la societat, entre d’altres.

D’altra banda, un dels objectius de l’edició d’aquest any és enfortir la relació amb les galeries participants en el circuit de galeries del festival. Per a això es col·labora de nou amb Galeries d’Art de Catalunya (GAC), tres de les quals col·laboraran amb la programació del festival amb diferents projectes.

Notícies relacionades

Finalment, el programa també inclou activitats paral·leles com visites guiades per les exposicions, tallers sobre enquadernació o treballs documentals o la projecció dels accèssits guanyadors de la convocatòria Lumínic 2023, que tindrà lloc el 21 de juny.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat del Vallès