Vaga de neteja

Desconvocada la vaga dels serveis de neteja a Sant Cugat per un nou acord de conveni

La vaga, prevista per als dies 15 i 16, hauria afectat els equipaments municipals

Desconvocada la vaga dels serveis de neteja a Sant Cugat per un nou acord de conveni

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els sindicats UGT i CCOO han arribat a un acord amb la patronal després de mesos de negociació per a un nou conveni, la qual cosa era una de les reclamacions principals de les treballadores.

Segons informa Cugat.cat, gràcies a això la vaga de treballadores de la neteja d’edificis i locals, que afectava els equipaments de la ciutat ha sigut desconvocada.

Al nou conveni quedaran recollides diverses millores de les condicions laborals: increment del salari anual, reducció d’hores màximes anuals i regulació de contracte fix discontinu per evitar fraus.

S’ha establert un principi d’acord, que ha sigut ratificat per més d’un 99% dels delegats. Encara així no totes les parts n’estan satisfetes, la CGT ha qualificat el nou conveni de «nova traïció» d’UGT i CCOO a la classe treballadora.

Notícies relacionades

Quant als increments salarials acordats, s’estableix un 1,5% a partir del desembre, un 3% per al 2023, un 2,5% el 2024 i 3,25% el 2025. El conveni també mantindrà l’increment del 4% cada quatre anys per l’antiguitat, sense límit.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat