Dia de les Dones

8-M a Sant Boi: la ciutat rendeix homenatge a les dones que es dediquen a la feina de cures

  • DIRECTE | 8-M: últimes notícies sobre els actes i manifestacions per al Dia de la Dona a Barcelona i Catalunya

8-M a Sant Boi: la ciutat rendeix homenatge a les dones que es dediquen a la feina de cures

ayuntamiento de Sant boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Boi (Baix Llobregat) commemora una vegada més el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb una extensa programació d’activitats organitzades per l’ajuntament, el Consell Municipal de les Dones i diverses entitats ciutadanes. El tradicional homenatge públic a un col·lectiu professional es dirigeix en aquesta ocasió a les dones que treballen o han treballat en el sector de cures.

Per dimecres, 8 de març, està prevista a les 12 hores una concentració a la plaça de l’ajuntament on es llegirà el manifest de la jornada. La lectura es repetirà a la tarda, 16 hores, durant l’ofrena floral al monument de la Dona Treballadora, a la Ciutat Cooperativa. L’endemà, 9 de març, se celebrarà a Cal Ninyo, a les 18 hores, l’acte públic d’homenatge a les dones que es dediquen o s’han dedicat professionalment de forma remunerada a la cura.

La programació del 8-M consta de més d’una vintena d’activitats, entre les quals propostes relacionades amb literatura i cine, com la presentació del llibre guanyador del premi literari Delta (‘L’abocador’, d’Eva M. Garrigosa Sola); un cinefòrum sobre el documental ‘Dones invisibles’, d’Alberto Arija; una tertúlia literària sobre la novel·la ‘Matar el marido’, de Li Ang; la projecció de la pel·lícula ‘Cinco lobitos’, d’Alauda Ruiz de Azúa, o la presentació del documental ‘¡Mujeres calvas¡’, dirigit per Sandra Román.

En el marc de ‘La Tecnòloga’, una exposició dona a conèixer al llarg del mes, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, la primera ‘Enciclopèdia de dones STEAM’, un projecte de la il·lustradora Sandra Uve i de la santboiana Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia.

Notícies relacionades

També estan previstes exposicions sobre temes com la situació de les dones afganeses o la pressió social sobre el cos femení i la seva estètica; un concert de Paula Grande i Anna Ferrer amb cançons del seu disc ‘Vega’, que dona veu a mares, filles, nenes i joves de generacions passades, o l’acció col·lectiva ‘Diada de dol’ com a mostra de rebuig contra la violència i els assassinats masclistes.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi de Llobregat