Fons europeus

L’alcaldessa de Sant Boi participa en el cicle de debats ‘La transformació de la ciutat’, de la Fundació Catalunya Europa

Lluïsa Moret reivindica el paper dels ajuntaments en la gestió dels fons europeus per garantir un impacte real en la qualitat de vida de les persones

L’alcaldessa de Sant Boi participa en el cicle de debats ‘La transformació de la ciutat’, de la Fundació Catalunya Europa

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Sant Boi (Baix Llobregat), Lluïsa Moret, ha participat aquest dimecres, 26 de maig, a la taula rodona La rehabilitació urbana i els Fons Europeus, organitzada per la Fundació Catalunya Europa juntament amb la Fundació La Caixa i el Club de Roma a Barcelona dins del cicle ‘La transformació de la ciutat’.

L’obertura de la sessió ha anat a càrrec de Pau Mas-Codina, director de la Fundació Catalunya Europa. Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha moderat la taula rodona en què, a més de Lluïsa Moret, també han intervingut el subdirector general de Sòl, Informació i Avaluació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Miguel Baiget; la degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Asunción Puig, i el president d’APCE, Lluís Marsà.

Lluïsa Moret ha reivindicat «el paper de les administracions locals en la presa de decisions i en la gestió dels fons europeus Next Generation». El coneixement de l’entorn des de la proximitat que tenen els ajuntaments i l’experiència en la gestió d’aquest tipus de recursos són necessaris «perquè els fons tinguin un impacte real en la qualitat de vida de les persones».

Experiències concretes

Durant la seva intervenció, titulada La millora integral dels barris, Lluïsa Moret, va repassar experiències concretes de l’Ajuntament de Sant Boi en processos de rehabilitació de vivendes i regeneració urbana desenvolupats a la ciutat amb l’ajuda de recursos externs (com el Pla de Millora Integral de Casablanca gràcies a la Llei de barris, la regeneració urbana de la Ciutat Cooperativa i la pròxima rehabilitació energètica dels edificis de Camps Blancs, amb el recolzament de fons europeus FEDER).

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha considerat necessari portar a terme als barris actuacions integrals que siguin realment transformadores, donant resposta a les seves necessitats urbanístiques, així com a les seves necessitats econòmiques i socials, com el dret a una vivenda digna. Posant èmfasi que «acompanyar i apoderar la ciutadania perquè participi de manera activa i se senti protagonista de la transformació del seu entorn vital».

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Fons europeus