Club centenari

La UE Santboiana presenta una exposició sobre Michel Reynard en el marc del centenari de l’entitat

El club homenatja el seu president d’honor, que va acabar morint al camp de concentració de Buchenwald

La UE Santboiana presenta una exposició sobre Michel Reynard en el marc del centenari de l’entitat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dijous, 22 d’abril, es presentarà a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi (Baix Llobregat) el llibre Michel Reynard, una vida de compromís. Del rugbi a la deportació, de la doctora en Història Rosa Toran. El volum recull la biografia del jugador de rugbi d’origen francès, principal col·laborador de Baldiri Aleu en la introducció de l’esport de la pilota ovalada a Catalunya. En paral·lel, es presenta l’exposició del mateix nom amb dibuixos de la il·lustradora santboiana Raquel Gu.

El llibre i l’exposició fan un repàs per la vida de Michel Reynard, president d’honor de la Unió Esportiva Santboiana (UES), equip del qual va ser jugador i capità. Durant la Segona República i la Guerra Civil, va mantenir un clar compromís amb la lluita antifeixista i es va veure forçat a marxar a l’exili el 1939. Es va implicar en la resistència contra l’ocupació nazi fins que va ser detingut i deportat a Buchenwald, on va morir el 1944.

Notícies relacionades

L’acte, emmarcat en la commemoració del centenari de la UES i de la festa de Sant Jordi, comptarà amb l’assistència de l’autora i de representants del club i de l’Amical de Mauthausen. A causa de la situació sanitària, per assistir-hi presencialment s’ha de fer la inscripció prèvia tot i que també es podrà seguir ‘online’ a través del canal de Youtube de l’ajuntament. L’exposició es podrà veure a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer fins al 18 de maig i després es podrà visitar a la seu de la Unió Esportiva Santboiana.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rugbi