Dignitat animal

Grans ciutats del món s'interessen pels Cathotels de Sant Boi

L'entitat Llobregats recicla contenidors per crear menjadors i espai de descans per a felins de carrer

CatDonalds, creats per l’associació Llobregats. / LLOBREGATS

CatDonalds, creats per l’associació Llobregats.
cathotel

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'associació sense ànim de lucre Llobregats, amb seu a Sant Boi del Llobregat, cuida els gats de carrer com si fossin clients dels hotels més exclusius. Per evitar que passin gana i fred han creat, a partir de materials reciclats, CatDonalds i Cathoteles –punts de menjar, beguda i descans permanents. Una iniciativa enginyosa i sostenible que ja ha despertat l'interès de diferents ciutats del món.

“La ciutat és un conglomerat de molts éssers vius i tots han de viure en les millors condicions possibles”, explica Josep Luis Rodríguez, president de Llobregats. I un d'ells són els gats de carrer: estimats per uns i menyspreats per altres. “Els gats en una ciutat són indispensables perquè tenen a ratlla algunes plagues d'insectes i rosegadors perjudicials per a la salut de les persones”, adverteix.

Malgrat la seva utilitat, els felins que viuen a les ciutats no tenen unes condicions de vida fàcils. “Quan anàvem a donar-los menjar a la nit vèiem que aquella era l'única vegada que menjaven en tot el dia, quan el gat és un animal que menja poc però durant tota la jornada”, explica el president de l'entitat, per això “llavors vam pensar fer-los menjadors fixos als carrers”.

Creativitat, reciclatge i art urbà

Davant d'aquest problema i com que els fundadors de l'entitat treballen en un abocador, la creativitat partint del reciclatge es va posar en marxa. Amb contenidors d'escombraries que la municipalitat rebutjava van idear els CatDonalds -punts de menjar i beguda, zona amb aigua i pinso- i els CatHotels -punts més grans amb caixes de suro, reciclades d'hospitals, on els animals poden descansar i protegir-se de les inclemències del temps.

Però també l'última invenció: les CatLliteres. Llits de descans fets de trossos de pneumàtic i lones de pancartes electorals. A més, tots els contenidors són perfectament identificables, perquè grafiters locals de forma solidària han ofert el seu art a favor d'aquesta causa.

Sant Boi del Llobregat, amb una esterilització anual de 250 gats de carrer, ja ha arribat a tenir en tres anys uns cinquanta punts de refugi per a gats d'aquest tipus, el que suposa 3 tones de materials reciclats, segons explica Josep Luis Rodríguez.

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa ja ha despertat l'interès d'altres ciutats de Catalunya i de l'estranger, com Buenos Aires, Nova York, Toronto o del govern d'Andorra. A més, el mes de maig, l'entitat explicarà el seu projecte a la European Green Week, setmana a favor de la sostenibilitat urbana que promou la Unió Europea.

Més notícies de Sant Boi