Gastronomia

Albert Mendiola apadrina les IX Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat

32 restaurants de dotze ciutats del Baix Llobregat i Barcelonès participen en aquest esdeveniment

Albert Mendiola

Albert Mendiola / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l'Ajuntament del Prat organitzen, de l'1 de març al 8 d'abril, les IX Jornades Gastronòmiques de Pota Blava i la Carxofa Prat, les quals permetran degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari d'aquesta zona de Catalunya. En aquesta edició s'espera superar l'èxit de l'edició passada: més de 5000 menús servits als 32 restaurants participants.

En aquesta edició les Jornades Gastronòmiques assoleixen un nou rècord de ciutats participants. El Prat serà la capital de l'activitat, que s'estendrà cap a nou ciutats del Baix Llobregat: Gavà, Martorell, Begues, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Abrera, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Sant Boi. El Març Gastronòmic també se celebra a l'Hospitalet i Barcelona, amb tres restaurants vinculats al moviment Slow Food (Rasoterra, Due Spaghi i Sergi de Meià).

Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017 i participant històric de les Jornades Gastronòmiques, serà el padrí d'aquest any. Per al xef de Sant Boi, un gran defensor del magnífic rebost del Parc Agrari, les jornades són el marc ideal per potenciar el producte del Baix Llobregat. La trajectòria professional de Mendiola el consolida com un dels xefs catalans de referència després d'haver-se format amb Martín Berasategui en el seu restaurant guipuscoà i ser cap de cuina al Kursaal (Sant Sebastià).

El #Platfavorit

Notícies relacionades

En aquestes jornades també es podrà degustar el #Platfavorit dels catalans d'aquest any: el Confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut Cal Pere Tarrida. Però, a més, el 13 de març, en una jornada per reivindicar el producte de proximitat, aVilafranca del Penedés es concentraran al Museu del Vi, els quatre semifinalistes del #Platfavorit: el Gallo del Penedès amb Xavier Arnan (El Racó de la Calma), l'Arròs del Delta de l'Ebre amb Joan Capilla (L’Algadir), l'Avellana de Reus amb José Manuel Lozano (Color l’Olor de Poma) i el Pollo i Capó del Prat amb Susana Aragón (Centric Gastrobar).

Més notícies de Sant Boi