ACTIVITAT EN UNA LLENGUA ESTRANGERA
'Read and comment'
La biblioteca municipal La Sagrera-Marina Clotet acull un club de lectura en anglès gratuït
Els usuaris practiquen aquesta llengua comentant els llibres cedits pel centre
«Wonderful! It has been very interesting!», expressa en veu alta Elena Martínez, una de les assistents al club de lectura que organitza la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet (Camp del Ferro 1-3) el tercer dilluns de cada mes a les sis de la tarda. El seu nivell d'anglès és fluid, i la pronunciació, clara. Com ella, la resta de companys tenen un nivell mitjà d'aquesta llengua i interactuen entre si donant la seva opinió sobre el llibre que s'han hagut de llegir abans de la reunió.
Amb Elena, àvida lectora i veïna del barri, està asseguda Nuria Barutel, que espera millorar el seu nivell. «Fa sis anys que no practico l'anglès, tot i que durant anys va ser la llengua que utilitzava diàriament a la feina. L'expressió oral és el més complicat, i venir aquí m'ajuda a tornar-me a llançar, diu Barutel. Davant d'elles hi ha Joan Hernández, un jubilat que sempre ha après idiomes pel seu compte. «És la primera vegada que assisteixo a aquest club i es nota el nivell de la gent. M'ha agradat i repetiré el mes que ve», afirma l'autodidacte, que es va assabentar de l'activitat per casualitat, quan va venir a la biblioteca a buscar discos.
Classes intergeneracionals
Ells són tres dels participants d'un club de lectura que és pioner a la xarxa de biblioteques de Barcelona perquè els assistents no tenen la llengua anglesa com a materna. «Hi ha altres centres que fan aquesta activitat, però amb persones natives o amb un grau de competència lingüística molt elevat, de nivell Proficiency. En canvi, el nostre club és l'únic dirigit a un públic no anglès amb un nivell mitjà d'anglès», destaca Manel Peña, dinamitzador del club, que el 16 de març passat va celebrar la seva segona sessió amb The Speckled Band and other stories, un llibre d'Arthur Conan Doyle que té com a protagonista el famós detectiu Sherlock Holmes. «Els llibres que utilitzem -afegeix Peña- són de nivell adaptat i corresponen als més venuts de la literatura anglosaxona».
El mètode per aconseguir-ne un exemplar és molt simple i ràpid gràcies a la gestió de la biblioteca municipal. «La gent sol apuntar-se presencialment a la biblioteca o per telèfon (93 340 86 75), i el personal de la biblioteca recopila diversos exemplars del llibre, que presta durant un mes als participants, que el retornen després de la sessió i ja tenen disponible el següent», explica Peña. A més de practicar i millorar l'anglès, aquestes reunions, que coincideixen amb el calendari escolar (de setembre a juny), «són un espai de trobada intergeneracional de persones de diferents barris i districtes de Barcelona, no només de Sant Andreu», destaca el conductor de la sessió, que acostuma a durar una hora i acull un màxim de 10 persones.
The Street Lawyer, de John Grisham; A kiss before dying, d'Ira Levin, i la coneguda obra de Stephen King Misery, portada al cinema els anys 90, són les lectures que centraran les reunions dels pròxims 13 d'abril, 18 de maig i 15 de juny. Totes per llegir i comentar, read and comment.
- Àustria guanya Eurovisió i Melody s’immola
- Pronòstic delicat Operat d’urgència el ferit greu per l’atropellament de Cornellà
- ACTUALITAT BLAUGRANA Flick, sobre la rua multitudinària: «Em vaig quedar impressionat. Va ser increïble»
- CONTEXT Amor lliure i responsable
- Tribunals El jutge va eliminar el perfil de la víctima dels pederastes del Raval
- "No et mata, però et treu la vida": tres dones posen rostre a la fibromiàlgia, la malaltia ‘invisible’
- Investigació ¿Quantes hores has de dormir si vius a Catalunya? La Universitat de Columbia ho revela
- EL GIRO D’ITÀLIA Ayuso torna a desafiar Roglic i li retalla un altre segon
- Fórmula 1 Alonso i Sainz il·lusionen a Imola a l’entrar entre els sis primers
- TEMPORADA CITYZEN EN BLANC El Crystal Palace guanya la FA Cup i deixa el City amb les mans buides