Fins a tenir consens

Veïns de Sant Andreu de Barcelona demanen suspendre la recollida d’escombraries porta a porta

  • L’Associació Veïnal Sant Andreu Sud exigeix «un debat entre iguals» per trobar quin és el sistema «capaç d’aconseguir un equilibri entre el que els veïns poden assumir i el que l’ajuntament vol aconseguir»

Veïns de Sant Andreu de Barcelona demanen suspendre la recollida d’escombraries porta a porta

Laura Guerrero

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Associació Veïnal Sant Andreu Sud ha demanat aquest dilluns a l’Ajuntament de Barcelona que suspengui el sistema de recollida de residus porta a porta que s’està implantant al barri i tornar als contenidors convencionals «encara que sigui de forma provisional», mentre es troba un consens entre veïns i consistori.

En un comunicat, l’associació de veïns ha assegurat que aquesta tipologia de porta a porta «ha fracassat» i ha instat l’ajuntament a fer una «reflexió profunda» i «rectificar».

L’entitat ha demanat al consistori «un debat entre iguals» per trobar quin és el sistema de recollida de residus urbans «capaç d’aconseguir un equilibri entre el que els veïns poden assumir i el que l’ajuntament vol aconseguir».

«Volem recuperar les voreres. Tenir-les hipotecades per bosses i cubells d’escombraries és del tot inacceptable. També ho és la insalubritat que comporta tenir les escombraries escampades al carrer, fora d’un contenidor adequat, o posar a casa una galleda després d’hores al carrer a l’abast de qualsevol bacteri», ha criticat l’associació.

Notícies relacionades

Així mateix, també rebutja la «fiscalització» dels xips identificadors, critica la limitació horària i la dificultat de conciliació, i demana facilitar la gestió dels residus tèxtils-sanitaris.

L’entitat, que també denuncia l’increment de la contaminació acústica nocturna, ha insistit que les demandes no són un «caprici» i ha lamentat que les seves reivindicacions hagin sigut «menyspreades».