SANT ANDREU
Manualitats casolanes
Nens i adultss, de 6 a 82 anys, aprenen treballs manuals en un local que simula la sala d'un habitatge, però sense rellotge
Els objectius del taller són entretenir i facilitar les relacions
La Marga està concentrada teixint una bufanda mentre conversa amb la Marta, que al seu torn ultima els detalls d'una peça en què fa dies que treballa. Totes dues comparteixen taula amb altres companyes. Al seu voltant, centenars de madeixes de diferents colors, textura i gruix es barregen amb creacions fetes a mà en un càlid saló amb mobiliari vintage i una decoració molt cuidada. No hi ha cap rellotge penjat a la paret perquè la gent s'oblidi del temps i s'alliberi de l'estrès.
Marga Becerra i Marta Paredes formen part d'un taller de ganxet que s'organitza a El Arte de Hacer (Ramon Batlle, 17). «Vinc aquí des que es va inaugurar, fa dos anys. Quan vaig arribar, començava de zero i ara domino bastant», explica Becerra. «A més de ser molt entretingut, fas amistat amb gent molt diferent i acaba sent com una família. Són unes manualitats molt terapèutiques», exposa la seva companya Paredes.
Molta gent surt poc
Darrere d'elles hi ha una altra taula amb làmines amb dibuixos de diversos dissenys creats amb l'ajuda de Teresa Boada, professora de patronatge. «La gent que ve no sol tenir nocions de patronatge i s'apunta per fer peces de roba amb el seu propi estil», destaca Boada.
Aquest agradable saló multiusos és el projecte de Mercedes Sánchez, que s'hi passa tot el dia i, a més d'impartir-hi moltes classes, està totalment integrada amb les alumnes. «La idea de crear El Arte de Hacer (www.elartedehacer.com) va sorgir perquè em vaig adonar que hi havia molta gent que no sortia gaire de casa per alguna malaltia. Vaig decidir crear un lloc càlid on poguessin trobar-se amb altres persones, relaxar-se mentre feien activitats i sentir-se com a casa», desvela Sánchez.
Notícies relacionadesLa idea va quallar de seguida i des del setembre del 2012 persones de diferents edats i necessitats assisteixen a un o diversos dels nombrosos tallers (ganxet, patronatge, costura, patchwork, restauració i fins i tot reforç escolar i conversa en anglès). «Ara això és un club, un punt de trobada en què se citen des de nens de 6 anys fins a una dona de 82», concreta Sánchez.
Els seus coneixements en costura i manualitats i el seu agradable saló han portat Sánchez a col·laborar amb el projecte Micky, iniciativa solidària amb dones afectades per un càncer de mama. «Vaig organitzar una exitosa jornada de 12 hores en què vam confeccionar 80 coixins terapèutics per a pacients operades de càncer de mama», explica. Ara, al seu taller hi fan casquets per a nens que han perdut els cabells en un tractament oncològic.
- Àustria guanya Eurovisió i Melody s’immola
- Pronòstic delicat Operat d’urgència el ferit greu per l’atropellament de Cornellà
- ACTUALITAT BLAUGRANA Flick, sobre la rua multitudinària: «Em vaig quedar impressionat. Va ser increïble»
- CONTEXT Amor lliure i responsable
- Tribunals El jutge va eliminar el perfil de la víctima dels pederastes del Raval
- "No et mata, però et treu la vida": tres dones posen rostre a la fibromiàlgia, la malaltia ‘invisible’
- Investigació ¿Quantes hores has de dormir si vius a Catalunya? La Universitat de Columbia ho revela
- EL GIRO D’ITÀLIA Ayuso torna a desafiar Roglic i li retalla un altre segon
- Fórmula 1 Alonso i Sainz il·lusionen a Imola a l’entrar entre els sis primers
- TEMPORADA CITYZEN EN BLANC El Crystal Palace guanya la FA Cup i deixa el City amb les mans buides