Per Sergi Mas

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: construït el 2021, un annex del Moisès Broggi es manté buit i sense ús

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: construït el 2021, un annex del Moisès Broggi es manté buit i sense ús

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

L’any 2021, en plena pandèmia, Catalunya va inaugurar cinc edificis annexos en cinc grans hospitals, en principi per ampliar llits i serveis, especialment de malalts crítics.

Els hospitals van ser l’Hospital de Bellvitge, el Germans Trias i Pujol (popularment conegut com a Can Ruti, a Badalona), l’Arnau de Vilanova (Lleida), el Pere i Virgili (de Barcelona) i el Moisès Broggi (Sant Joan Despí). Però aquest últim actualment és buit i no atén cap malalt per falta de personal sanitari.

I és que la caiguda tant dels casos de grip com de la covid no ha aconseguit descongestionar l’hospital, segons expliquen fonts mèdiques a aquest diari. A les urgències del Broggi aquests dies hi havia infermeres que portaven cadascuna 22 pacients.

Precisament aquests pacients, no poden ser traslladats a planta i han d’esperar a urgències. I tot això, mentre l’hospital satèl·lit, que es va construir el 2021 per descongestionar el Broggi de malalts de covid, és completament buit i sense malalts perquè no hi ha prou personal.

Sindicats i metges ja van advertir en el seu moment de la falta de metges i infermeres, per molt que s’aixequessin hospitals satèl·lit. Que de res servia construir noves infraestructures si no hi ha mans. I és precisament el que està passant.

En aquest episodi xerrem amb la periodista d’El Periódico Beatriz Pérez, especialista en temes de salut i sanitat.

Notícies relacionades

On es pot escoltar

‘El pòdcast d’El Periódico’ es publica de dilluns a divendres i es pot escoltar a les plataformes iVooxSpotifyPodimoGoogle PodcastsAmazon Podcasts i Apple Podcasts.

Equip