Un «ecosistema emprenedor»

Barcelona i AstraZeneca acorden potenciar la innovació a la ciutat

El conveni es portarà a terme a través de Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament local de la capital catalana

Barcelona i AstraZeneca acorden potenciar la innovació a la ciutat

Matthias Bein / DPA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona i AstraZenecahan firmat un acord de col·laboració per promoure la innovació, el talent científic i l’ecosistema emprenedor local, i posar el focus en la salut i la projecció internacional de la ciutat. El conveni es portarà a terme a través de Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament local de la capital catalana.

Segons ha explicat el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, «Barcelona és una ciutat que mira cap al futur i que comparteix amb AstraZeneca un compromís ferm amb la ciència i el talent».

«Estem impulsant iniciatives de cooperació publicoprivada per afavorir la transferència de coneixement entre el món acadèmic i les empreses», ha afegit.

La directora d’Assumptes Corporatius i Accés al Mercat d’AstraZeneca, Marta Moreno, ha apuntat: «Creiem fermament que el talent científic i la col·laboració publicoprivada són les dues palanques fonamentals per avançar en innovació i, per això, estem sustentant la nostra estratègia de desenvolupament a Espanya sobre aquests dos pilars».

El conveni s’emmarca dins de l’aposta d’AstraZeneca per Catalunya i per Espanya, on ha fet una inversió de més de 93 milions d’euros l’últim any.

La companyia compta actualment amb 326 assajos clínics oberts a hospitals espanyols, i se situa al primer lloc de totes les filials europees i el segon a escala mundial.

Notícies relacionades

A través de l’acord, l’Ajuntament de Barcelona i AstraZeneca prioritzaran el desenvolupament d’iniciatives i mesures per donar suport a l’emprenedoria, la innovació i la competitivitat empresarial, l’atracció del talent i les aliances publicoprivades al sector de la salut.

També treballaran conjuntament en la promoció de Barcelona a escala internacional per tal de generar noves aliances amb actors de diferents països i ciutats o territoris d’excel·lència per al sector de la salut.