Vol des de Mèxic

L’Oliver ja és a Barcelona per operar-lo d’un tumor cerebral

  • El nen està ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu, on se li faran diferents proves abans de ser intervingut els pròxims dies

  • L’avió, que costa prop de 200.000 euros i l’ha pagat un empresari espanyol que prefereix mantenir l’anonimat, ha arribat cap a les 11.25 hores

L’Oliver ja és a Barcelona per operar-lo d’un tumor cerebral
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Oliver, el nen de dos anys i mig que té un tumor cerebral, ha arribat aquest dimecres al migdia en un avió medicalitzat des de Cancún (Mèxic) fins a Barcelona per ser operat per un equip mèdic de l’Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat. El nen ja està ingressat, però encara no serà intervingut, segons confirmen fonts de l’hospital a EL PERIÓDICO.

Abans de l’operació se li faran diferents proves mèdiques per ser operat els pròxims dies. L’hospital actualitzarà demà la informació del cas d’aquest pacient, amb l’acord previ amb els pares del menor, segons aquestes mateixes fonts.

Després de diversos ajornaments, el vol, que costa prop de 200.000 euros i que ha pagat un empresari espanyol que prefereix mantenir l’anonimat, ha aterrat a Barcelona cap a les 11.25 hores. A l’avió medicalitzat només hi pot viatjar el malalt i un acompanyant, en aquest cas la mare de l’Oliver, la Lena.

És per això que el pare, Alejandro Romero, un malagueny que des de fa un any treballa com a instructor de busseig a Playa del Carmen, va agafar dilluns un vol regular fins a Madrid, on va arribar dimarts per enllaçar amb un altre avió fins a Barcelona, on va aterrar dimarts a la tarda.

Problemes per viatjar

L’oncle de l’Oliver, David Romero, va explicar a Efe que el petit es va mantenir en un hotel de Cancún amb la seva mare, després que la família intentés volar sense èxit a Espanya en un avió comercial, al qual no els van deixar embarcar per l’estat de salut del menor i al no disposar d’un document mèdic que autoritzés el vol.

El nen va passar bé la nit i està tranquil i content per haver sortit de l’hospital i poder volar a Espanya, segons Romero, que és instructor de busseig a La Herradura (Granada) i que també ha viatjat a Barcelona per reunir-se amb el seu germà i rebre l’Oliver i la seva mare.

Els pares de la criatura el van portar a l’hospital el 13 d’octubre al notar que li costava caminar, estava apàtic, feble i havia perdut la gana.

Allà li van fer diverses proves diagnòstiques que van concloure que l’Oliver tenia un tumor cerebral a la fossa posterior i també hidrocefàlia, és a dir, acumulació d’una quantitat excessiva de líquid cefalorraquidi al cervell.

Empitjorament

L’estat de l’Oliver va empitjorar notablement en qüestió de dies, fins al punt que va deixar de menjar, parlar i caminar, per la qual cosa dimecres passat li van extreure d’urgència el líquid que li pressionava el cervell i li feia perdre funcions cognitives.

L’Oliver ara «està millor», més animat i ha recuperat certa mobilitat, però el tumor, que «és molt gran i està molt a prop del tronc encefàlic», continua estant allà i urgeix operar-lo per evitar que s’estengui.

Notícies relacionades

L’hospital mexicà on estava ingressat l’Oliver no s’atrevia a extirpar-li el tumor i li donava «entre quinze dies i un mes d’esperança de vida».

Al conèixer el seu cas, l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona es va posar en contacte amb la família i es va oferir a valorar l’Oliver i a fer l’operació.