La més contagiosa

¿Quina efectivitat té la vacuna de la covid davant la variant XE?

  • Variant XE: ¿Què se sap de la nova mutació de la covid?

  • Variant XE: així són els símptomes de la nova mutació supercontagiosa de la covid

¿Quina efectivitat té la vacuna de la covid davant la variant XE?

Feed

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La variant XE del coronavirus podria ser la més contagiosa des de l’inici de la pandèmia, segons apunta l’Organització Mundial de la Salut (OMS). No obstant, no presenta grans diferències respecte a la seva predecessora òmicron. 

¿Quina eficàcia tenen les actuals vacunes davant la variant XE? Ho analitzem a continuació.

La variant XE resulta ser una subvariant d’òmicron, i es va detectar per primera vegada el gener del 2022 al Regne Unit.

Fins al moment, no hi ha evidència científica que determini si les vacunes responen bé a l’hora de protegir l’organisme. Tampoc es coneix si les infeccions per òmicron XE provoquen símptomes més greus que les variants anteriors del virus.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’assessora mèdica de l’UKHSA Susan Hopkins va indicar en un comunicat que, igual com altres tipus, la majoria de les variants morirà relativament ràpid.

«Aquesta recombinant en particular, XE, ha mostrat una taxa de creixement variable i encara no podem confirmar si té un veritable avantatge de creixement. Fins ara no hi ha prou proves per treure conclusions sobre la transmissibilitat, la gravetat o l’eficàcia de la vacuna», va afegir.