Crisi del coronavirus

Els infermers apel·len a la «prudència» quan s’elimini l’ús de la mascareta a l’interior

Els professionals sanitaris assenyalen que és necessari valorar més situacions de risc i que les dades després de Setmana Santa empitjoraran

Els infermers apel·len a la «prudència» quan s’elimini l’ús de la mascareta a l’interior
1
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell General d’Infermeria ha apel·lat a la «prudència i responsabilitat ciutadana» una vegada s’elimini l’ús de les mascaretes en els espais interiors i que, segons ha informat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, serà a partir del pròxim 20 d’abril.

I és que, tal com ha assenyalat a Europa Press la infermera i coordinadora de l’Institut d’Investigació del Consell General d’Infermeria, Guadalupe Fontán, és necessari valorar situacions de més risc com esdeveniments multitudinaris i àmbits amb persones vulnerables o situacions amb gran afluència de persones.

A més, emfatitza, és necessari seguir «molt de prop» les dades d’evolució per poder detectar canvis de tendència, l’augment del nombre de casos a fi d’establir mesures i reconduir la situació en cas necessari.

Preocupació als hospitals

D’altra banda, el director gerent de l’Hospital de Campdevànol, Joan Grané, ha admès estar preocupat per l’anunci de la retirada de les mascaretes en interiors: «Les dades que tenim no són bones. A l’exterior no té sentit, però [treure la mascareta] en espais interiors és voler córrer massa».

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha demanat prudència a la població. D’altra banda, Grané creu que la situació empitjorarà després de Setmana Santa, ja que «la gent no es quedarà a casa i aquest virus vol contacte», explica.

Actualment, a Campdevànol hi ha dues persones ingressades per covid lleu i un professional de baixa.