DESPRÉS DE LA REUNIÓ DE SANITAT

Vergés acusa la Comunitat de Madrid de no voler actuar

Demana als catalans que no vagin a Madrid i assenyala que a Catalunya s'ha actuat abans

undefined55195670 la consellera de salud de catalu a  alba verg s  ofrece una 200930213736

undefined55195670 la consellera de salud de catalu a alba verg s ofrece una 200930213736 / David Zorrakino

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha acusat la Comunitat de Madrid de no tenir voluntat d’actuar i ha criticat la proposta presentada pel Ministeri de Sanitat per restringir la mobilitat en els municipis de més de 100.000 habitants amb més de 500 casos de Covid-19: «És paper mullat».

«No ens sentim interpel·lats pel document perquè vam actuar molt abans de les xifres que aquest document expressa», ha insistit la consellera aquest dimecres a la tarda des del Parlament després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

«El document no ha causat unanimitat ni consens però sí que ha obtingut el recolzament necessari», ha explicat Vergés després de l’aprovació del document que es traslladarà a la Ponència d’Alertes de Salut Pública per treballar-lo tècnicament.

Madrid, juntament amb Catalunya, Galícia, Andalusia i Ceuta, ha rebutjat la proposta per la qual Vergés ha catalogat la reunió de «circ» perquè, segons el seu parer, la intenció principal del document era poder actuar quan la situació epidemiològica sigui complexa com Madrid.

Catalunya pren mesures abans

La consellera ha lamentat que aquest document pugui generar confusió entre la població i xoqui amb les mesures que ha impulsat Catalunya: «Ens sembla que les mesures poden entrar en col·lisió amb les nostres, que són les mateixes, però amb uns llindars molt diferents».

Notícies relacionades

De fet, ha defensat que s’hauria d’haver actuat molt abans: «Venim de nou dies d’un escenari ple de banderes amb el president Sánchez i la presidenta Ayuso dient que es posaven a treballar i ens trobem amb una reunió que neix caducada. Estem perdent uns dies preciosos, s’hauria d’haver actuat molt abans».

Ha instat la ciutadania a evitar desplaçaments a Madrid i apostar per les vies telemàtiques sempre que sigui possible i ha apel·lat a «la responsabilitat perquè s’arribi als acords necessaris» que permetin reduir la mobilitat de la capital.