Últim balanç

Catalunya suma 1.179 nous casos i una mort per coronavirus en les últimes 24 hores

El risc de rebrot a Catalunya baixa dos punts després de dies de fort ascens

zentauroepp54223985 coronavirus barcelona200813111800

zentauroepp54223985 coronavirus barcelona200813111800 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Catalunya ha sumat 1.179 nous casos de coronavirus, cosa que eleva fins als 158.832 els positius confirmats acumulats des de l’inici de la pandèmia. El risc de rebrot, segons ha informat el Departament de Salut de la Generalitat, baixa dos punts després de dies de fort ascens, i passa de 206,57 a 204,81. Segueix en xifres elevades.  També s’ha reportat una nova mort. A Barcelona, en canvi, continua pujant tot i que de manera molt més moderada, i passa de 263,69 a 264,62.

Quant als pacients ingressats actualment, la xifra se situa en 772. Un total de 137 pacients es troben ingressats a la unitat de cures intensives (uci), tres menys que en el balanç de diumenge. 

En aquest context, el president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar ahir dijous «responsabilitat» a la ciutadania catalana davant l’augment del risc de rebrots pel coronavirus.

En un missatge escrit en el seu perfil a Twitter, el president Torra afirma que «hem tornat a superar els 200 punts de risc de rebrot i la Rt (velocitat de propagació) se situa en 1,2». «Mantenim, però, una certa estabilitat en ràtios d’hospitalitzacions i llits d’uci», matisa, tot i que «la situació a la ciutat de Barcelona torna a ser preocupant».

Mesures a la Cerdanya

Notícies relacionades

Una de les comarques que surten més mal parades en el rànquing del risc rebrot és la Cerdanya. Les mesures restrictives d’aforaments, horaris i activitats durant 15 dies per contenir la propagació de la Covid han entrat en vigor avui a la comarca pirinenca. Segons una resolució dels departaments de Salut i d’Interior que publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat, des d’avui està recomanat no sortir de casa en aquesta comarca si no és per anar a treballar, a l’escola, a comprar, a actes culturals o altres qüestions ineludibles

Des d’avui i durant 15 dies, els aforaments als equipaments culturals, teatres, cines i sales de concert de la Cerdanya queden limitats al 70%, i al 50% la resta d’activitats lúdiques i recreatives i esportives així com els actes religiosos. Tots els comerços de la Cerdanya hauran de restringir l’aforament a un màxim d’una persona per cada 2,5 metres quadrats, i al 50% del seu aforament permès en el cas de bars i restaurants, incloses les terrasses.