ADVERTÈNCIA

Símptomes de l'al·lèrgia poden confondre's amb el coronavirus

La Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica demana als al·lèrgics que segueixin les recomanacions de Sanitat.

undefined1964017 barcelona 12 6 2004     alergias    estornudo       fotograf200316153816

undefined1964017 barcelona 12 6 2004 alergias estornudo fotograf200316153816 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els metges al·lergòlegs han advertit que les al·lèrgies que comencen a aparèixer aquests dies tenen una sèrie de símptomes que es poden confondre amb els del coronavirus i assenyalen que aquests pacients no tenen cap risc de contreure la infecció, però insten els asmàtics a extremar les precaucions. [Segueix les últimes notícies en directe sobre el coronavirus]

Els símptomes provocats pel Covid-19 són febre, mal de cap i fatiga, acompanyats de tos seca i sequedat i, en molts casos, de dificultat per respirar, elements que es comparteixen amb unes quantes patologies al·lèrgiques. 

Per això i per no saturar els serveis de salut i evitar nous contagis, la Societat Espanyola d’Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC) demana als al·lèrgics que segueixin les recomanacions generals del Ministeri de Sanitat. 

El que ha de fer sospitar que és al·lèrgia, sobretot si és deguda a pòl·lens, és que els símptomes s’agreujaran quan el pacient estigui a l’aire lliure i milloraran notablement quan romangui en llocs tancats, precisa en un comunicat el doctor Pedro Ojeda, responsable de comunicació de la SEAIC. 

Antihistamínics

A més, els símptomes de la rinitis al·lèrgica solen remetre amb certa rapidesa després de la presa d’antihistamínics i la presència de febre és nul·la, tret que es compliqui amb sinusitis aguda, afegeix. 

Així mateix, pel que fa al risc que els pacients al·lèrgics puguin contreure més fàcilment el virus els experts tranquil·litzen la població. «Les dades que tenim de moment sobre la malaltia no semblen indicar que ser al·lèrgic comporti més risc de contreure la infecció. De fet, el sistema immunitari d’una persona al·lèrgica funciona com el d’una no al·lèrgica respecte a la seva funció de defensa davant microorganismes». 

Notícies relacionades

Sobre les persones asmàtiques, els al·lergòlegs assenyalen que les seves vies respiratòries són més susceptibles a les infeccions respiratòries, especialment les víriques, motiu pel qual recomanen que extremin les precaucions, ja que qualsevol infecció respiratòria pot desestabilitzar l’asma del pacient. En aquest sentit, els experts insten que segueixin un protocol especial i que compleixin correctament el tractament. 

Quant als nens al·lèrgics, tenen el mateix risc d’encomanar-se que els que no ho són i tampoc presenten una probabilitat més gran de patir una manifestació més greu de la infecció, que, en general, en aquest col·lectiu és més benigna.