HOSPITAL CLÍNIC

Una noi de Tenerife, tercer cas importat de coronavirus a Catalunya

La dona, de 22 anys i procedent de les illes Canàries, va ser a Milà entre el 19 i el 25 de febrer

Els altres dos pacients amb Covid-19, també encomanats a Itàlia, evolucionen «bé», segons Salut

37606007 59

37606007 59 / Cesar Cid

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

Una noia de 22 anys procedent de Tenerife, que va ser a Milà (Itàlia) entre el 19 i el 25 de febrer, és el tercer cas importat de coronavirus a Catalunya, segons ha confirmat aquest dijous la Conselleria de Salut. La jove, que passava uns dies a Barcelona (no viu a Catalunya), va acudir a l’Hospital Clínic, on està aïllada després que es confirmés que té el Covid-19.

En aquests moments, Salut Pública de Catalunya està estudiant els contactes que hagi pogut mantenir aquesta jove i, tal com marca el protocol, una vegada identificats se’ls aconsellarà l’aïllament domiciliari per mantenir el virus. L’objectiu de les autoritats sanitàries és contenir el virus perquè no s’expandeixi, i finalment poder-lo erradicar perquè no es quedi entre la flora i fauna.

Mentrestant, els altres dos casos de coronavirus a Catalunya (una italiana de 36 anys i un català  de 22, els dos residents a Barcelona tot i que sense contacte entre ells) «evolucionen bé», informa Salut. Actualment, hi ha un total de 52 persones a Catalunya que estan en aïllament domiciliari: 38 persones pertanyen al cercle de la dona italiana i 14 al de l’home de 22 anys. Totes aquestes persones en quarantena estan sanes, però se’ls fa una vigilància activa i una monitorizació de la temperatura per descartar que tingui un virus la fase d’incubació del qual dura 14 dies.

Notícies relacionades

L’Agència de Salut Pública de Catalunya recorda que el 80% dels casos de Covid-19 són lleus (els símptomes són similars als d’un refredat) i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics. Els casos més greus es donen en les persones grans o que tenen alguna malaltia cardíaca, pulmonar o problemes d’immunitat. La població que tingui dubtes sobre aquesta qüestió ha de trucar al 061 Salut Respon.

Coordinació

També aquest dijous, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han mantingut una trobada específica per reforçar la coordinació dels seus respectius serveis i fer un seguiment adequat del Covid-19. Les dues administracions han remarcat la seva voluntat de treballar amb la màxima coordinació i han ratificat la importància de transmetre a la ciutadania una informació actualitzada, transparent i ràpida.