Amb l'insecticida friponil

Sanitat diu que no s'han distribuït ous contaminats a Espanya

Facua havia denunciat el "silenci", fins ara, del ministeri

huevos

huevos

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), dependent del Ministeri de Sanitat, ha assegurat aquest dimecres que fins ara no s'han distribuït a Espanya ous contaminats per l'insecticida friponil. "De la informació aportada per les autoritats europees, es confirma que fins ara no s'han distribuït productes implicats a Espanya", segons informa l'Aecosan a la seva pàgina web.

La resposta arriba després de la petició de Facua-Consumidors en Acció a les autoritats sanitàries espanyoles que aclarissin si s'havien detectat.

L'associació ha considerat "inadmissible" el silenci del Ministeri de Sanitat i de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (Aecosan) respecte a aquesta qüestió, quan la mateixa Comissió Europea ha anunciat sancions contra països com Alemanya o Bèlgica, que no van alertar "immediatament" de l'existència d'aquest insecticida.

En un comunicat, l'organització havia insistit que la falta d'informació podria generar una alarma social si les autoritats no ofereixen respostes que tranquil·litzin els ciutadans o, almenys, els previngui davant el que pugui passar.

Per aquest motiu, Facua vol saber quins protocols d'inspecció es portaran a terme per part del Govern central per detectar els ous contaminats, ja que hi ha cadenes de distribució de països, com Alemanya, que operen al nostre país.

Prohibit per a ús alimentari

Notícies relacionades

La contaminació d'ous per l'insecticida friponil, prohibit per a ús alimentari a la Unió Europea (UE), va saltar als mitjans a primers d'agost, però va ser al juny quan l'autoritat responsable de la seguretat alimentària a Bèlgica, l'Afsca, va detectar per primera vegada la substància en algunes partides.

La Comissió Europea (CE) va decidir ahir obrir una investigació per analitzar si Bèlgica va reaccionar tard en l'escàndol dels ous contaminats, que ja han sigut detectats a Alemanya, Bèlgica, França, Holanda, el Regne Unit, Suècia i Suïssa.