ALERTA SANITÀRIA

Florida informa de quatre possibles casos de Zika autòcton al sud-est dels EUA

Les autoritats sanitàries creuen que el contagi es va produir en una petita zona del centre urbà de Miami

 

  / AP / FELIPE DANA

1
Es llegeix en minuts

Florida, a l'extrem sud-est dels EUA, ha confirmat aquest divendres que quatre persones, una dona i tres homes, "possiblement" van contraure el virus del Zika a l'estat, no a l'estranger. El governador de Florida, Rick Scott, ha assegurat en una roda de premsa que l'estat s'ha convertit en el primer del país "a registrar el virus del Zika per transmissió autòctona", en concret, als comtats de Broward i Miami-Dade.

Scott ha instat les dones embarassades que resideixin a la zona de Miami que prenguin mesures preventives respecte al Zika.

El Departament de Salut de Florida ha apuntat que el contagi del Zika es va produir en una petita zona del centre urbà de Miami.

"Avui sabem que quatre persones possiblement s'han contagiat el virus del Zika com a resultat d'una picada de mosquit al nostre estat", ha indicat Scott. No obstant, fins ara, cap mosquit examinat en un laboratori ha donat positiu en el virus del Zika.

Els casos de Zika registrats als EUA fins ara havien sigut tots de persones que havien viatjat a l'estranger i que es van encomanar per picades de mosquit de persona a persona a través dels fluids corporals.

Aquest dijous l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA) dels EUA va demanar als bancs de sang dels comtats de Miami-Dade i Broward que paressin "immediatament" la recollida de sang pel virus del Zika, fins que no s'apliqui una "tecnologia d'inactivació de patògens".

Notícies relacionades

La petició de la FDA es produeix després que el Departament de Salut de Florida anunciés una investigació epidemiològica en almenys dos possibles casos de virus del Zika autòctons contrets en aquests comtats.

Fins ara s'han detectat 328 casos de Zika a Florida i 55 corresponen a dones embarassades.