Neix a Barcelona el primer nadó d'Espanya amb microcefàlia pel virus del Zika

Era l'únic cas conegut en què els metges van detectar les malformacions al fetus i la mare va decidir seguir amb l'embaràs

 

  / REUTERS / NACHO DOCE

1
Es llegeix en minuts
Àngels Gallardo
Àngels Gallardo

Periodista

ver +

Una dona afectada per la febre vírica del Zika, que va contraure el virus al ser picada per un mosquit en un viatge que va fer a Llatinoamèrica, ha donat a llum un nadó amb microcefàlia i altres malformacions, han informat aquest dilluns els metges de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Notícies relacionades

És el primer cas de microcefàlia causat pel Zika a Espanya i probablement a Europa, després que la mare no va voler avortar tot i que al mes de maig li van detectar les malformacions al fetus quan estava de 20 setmanes de gestació.

A Catalunya, un total de 21 gestants han patit Zika després de viatjar a Amèrica, cinc de les quals ja han donat a llum nadons sans, mentre que aquest era l'únic cas en què els metges van detectar les malformacions al fetus. A l'abril la Conselleria de Salut va tenir informació d'aquest cas, del qual es va fer ressò el 6 de maig. Malgrat tot, la dona va decidir seguir amb l'embaràs. 

Temes:

Zika Virus