Quarta fase de la Volta

Després de 20 anys, Sabadell torna a acollir el ciclisme per la Volta a Catalunya

  • L’avinguda Francesc Macià ha sigut l’escenari que ha acollit la quarta fase de la 102a edició d’aquesta cursa.

Després de 20 anys, Sabadell torna a acollir el ciclisme per la Volta a Catalunya

BAHREIN TEAM

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sabadell (Vallès Occidental) ha acollit aquest dijous, 23 de març, els millors ciclistes d’escala internacional en la quarta etapa de la Volta Catalunya, que comença Llívia. L’avinguda Francesc Macià ha sigut l’escenari que ha acollit la quarta fase de la 102a edició d’aquesta cursa.

Cal recordar que no és la primera vegada que Sabadell viu aquesta escena, ja que l’any 2001 ja va passar per la ciutat –en la seva 81a edició, amb una contrarellotge per equips en la qual es va imposar l’equip espanyol ONCE–. Els ciclistes entren a la ciutat passant per Castellar del Vallès, a la B-124, carretera de Prats de Lluçanès, avinguda Onze de Setembre i Ronda Zamenhof fins a l’arribada a l’avinguda de Francesc Macià.

En aquesta etapa, el ciclista australià Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) ha aconseguit conquerir la medalla d’or, disputada entre Llívia i Sabadell sobre 188,2 quilòmetres, demostrant ser el més fort d’un esprint net.

La història comuna entre Sabadell i la Volta es va iniciar el 1946, amb una etapa en què es va imposar a la població Miquel Gual. Des d’aleshores, la ciutat ha sigut inici o final d’etapa en 10 ocasions, amb actuacions destacades i el triomf de Luis Ocaña en una contrarellotge individual en 1997.

En la presentació de l’etapa ciclista, la regidora d’esports de l’Ajuntament de Sabadell, Laura Reyes, va assenyalar que la ciutat «rep amb orgull la Volta i amb el desig de continuar amb aquest vincle en el futur».

El president de la Volta ciclista a Catalunya, Rubén Peris, va reconèixer que era una «anomalia» que aquesta carrera no hagués tornat a passar per Sabadell en més de vint anys: «Tornar és una manera de retornar l’espectacle als sabadellencs i de celebrar una efemèride com és el centenari de la Unió Ciclista de Sabadell». En aquest sentit, Peris va agrair al consistori de la capital vallesana que hagués apostat per la Volta.

Una etapa de descens

Notícies relacionades

Aquesta quarta etapa ha sigut un clar descens des de Llívia, per acomiadar el Pirineu, fins a Sabadell, on el més normal, un dia denominat de «transició», els corredors es disposaran a afrontar la que pot ser l’única arribada veritablement en grup i amb el pilot compacte de la carrera.

La Volta acabarà aquest diumenge, dia 26 de març, a Barcelona.