el 23 d'abril

Escriptors de Sabadell llegeixen les seves obres 'online' per celebrar el Sant Jordi des de casa

L'Ajuntament proposa diverses accions, com decorar les finestres i balcons amb dibuixos de flors, i activitats per commemorar els aniversaris de Josep Carner i Gianni Rodari

ewi3uxowkauzjac

ewi3uxowkauzjac

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La web de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell mostrarà vídeos que fan arribar els escriptors locals que han publicat aquest any i inclourà gravacions amb lectures de textos diversos a càrrec de persones relacionades amb el món del llibre i de l’edició locals i ciutadans que així ho desitgin. Es tracta d’una de les diverses iniciatives que ha impulsat el consistori i altres ens locals, com les biblioteques i els museus, juntament amb el recolzament de la ciutadania, per celebrar el Sant Jordi malgrat el confinament.

La iniciativa es completarà amb la lectura d’una versió de la llegenda de Sant Jordi a càrrec dels portaveus dels grups municipals, que en llegiran cada un un fragment.

La difusió de tot aquest material es durà a terme mitjançant diverses accions a les xarxes socials: Twitter, Facebook, Instagram, Telegram i Youtube. En el cas de Twitter, el compte de les biblioteques municipals difondrà diàriament vídeos i el dia de Sant Jordi farà difusió de tots els materials.

Dibuixos als balcons

Perquè, malgrat les circumstàncies excepcionals, Sant Jordi es pugui viure també des de casa, l’Ajuntament de Sabadell ha impulsat diferents accions que facilitin que la ciutadania se sumi a la celebració d’aquest dia. 

Així, per mitjà de la web municipal, s’ha posat a disposició de tothom uns dibuixos perquè els nens puguin pintar-los i retallar-los, i penjar-los en finestres i balcons. Aquesta iniciativa permetrà decorar la ciutat amb dibuixos diversos i també omplir de propostes una galeria, que es podrà consultar a la web de Cultura.

A més, les biblioteques municipals i el museu d’art proposen que el Sant Jordi a Sabadell estigui relacionat amb els escriptors Josep Carner –de qui es commemora el 30è aniversari de la mort– i Gianni Rodari –que fa cent anys que va néixer–, així com amb la commemoració aquest 2020 de l’Any Internacional de la Salut Vegetal. El conjunt d’activitats es podran consultar a la web de Cultura i a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJordiaSabadell.

‘Jo em quedo a casa’

Aquestes iniciatives vinculades amb Sant Jordi se sumen a altres accions impulsades les últimes setmanes en l’àmbit cultural mitjançant l’etiqueta #JoEmQuedoaCasa. 

Notícies relacionades

En aquest sentit, s’ha agrupat tot un conjunt de propostes variades que les entitats del món del teatre, la dansa, la música, etc. han posat a l’abast del públic de forma telemàtica (#lEspectacleContinuaSabadell), i també les propostes que ofereixen els equipaments i les entitats per a les arts i el patrimoni (#ArtiPatrimoniSabadell).

Més notícies de Sabadell