El programa d'acceleració d'empreses The Collider treballarà amb un projecte del Parc Taulí de Sabadell

El projecte consisteix en un arnès sensoritzat per a la gestió de pacients agitats

El 30% dels plans empresarials del programa d'acceleració de 'start-ups' es converteixen en empresa

tauli3

tauli3 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Safety Hug, un sistema de gestió de pacients agitats i continguts mecànicament, desenvolupat per professionals del Parc Taulí de Sabadell i el centre tecnològic Eureca, ha sigut elegit en la tercera edició de l’acceleradora d’empreses emergents tecnològiques The Collider. L’organisme, impulsat pel Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), treballarà amb 15 projectes que se centraran en la gestió intel·ligent de les dades en àmbits com la salut i la mobilitat.

“El Safety Hug és un arnès sensoritzat que incorpora paràmetres objectius per a la presa de decisions, amb l’objectiu d’alliberar abans els pacients, augmentant la seva seguretat”, expliquen des del Taulí.

S’utilitza en pacients que presenten agitació psicomotriu per evitar autoheteroagressivitat –conductes agressives dels pacients sobre si mateixos. El producte actual és un prototip que entrarà en fase d’assaig clínic durant el 2020.

El 30% de projectes es converteixen en empreses

La segona edició de The Collider s’ha saldat amb el llançament de tres noves start-ups al mercat. The Collider és un procés d’acceleració de negocis anual en què es posen en contacte emprenedors amb investigadors. Es pot destacar que el 30% dels projectes d’aquest programa es converteixen en empreses.

Gràcies a un acord entre el Departament d’Empresa i Coneixement i el Mobile World Capital Barcelona, s’elevaran a 15 els projectes de la pròxima edició. L’aportació de 240.000 euros que farà la Generalitat permetrà incrementar els equips fins a 15.

Notícies relacionades

Per la seva part, el MWCBarcelona oferirà formació avançada en les Unitats d’Innovació i Transferència dels centres universitaris catalans per potenciar les habilitats emprenedores de l’ecosistema científic i facilitar la creació de spin-offs.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Hospitals