REFUGIATS A SABADELL

Sabadell promou augmentar el nombre de persones que vulguin ser mentors i recolzar persones refugiades

El projecte forma part del Programa Català del Refugi (PCR), que treballa per "afavorir l'autonomia personal, social i laboral de les persones refugiades"

zentauroepp46674907 maties serracant190214181221

zentauroepp46674907 maties serracant190214181221 / Anna Mas Talens

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sabadell és un dels municipis adherits al Programa de Mentoria del Programa Català del Refugi (PCR), que treballa per “afavorir l’autonomia personal, social i laboral de les persones refugiades i alhora fomentar la convivència entre tots els veïns i veïnes dels municipis”, expliquen des del’Ajuntament de Sabadell.

En aquest marc, el projecte s’articula a través de ciutadans mentors que, de forma altruista, ofereixen el seu recolzament i guia a les persones refugiades o demandants de protecció internacional. Amb l’objectiud’ampliar la xarxa de persones mentores, aquest dimarts 28 de maig, el Casal Pere Quart acull una xerrada informativa per a qui vulgui col·laborar.

Les bases del programa

Impulsat per la Generalitat, el Programa de Mentoria ofereix als refugiats sense referents a la ciutat un recolzament solidari que els permet treballar "eixos clau en la seva integració", com són l’aprenentatge de la llengua, el coneixement i la participació de l’entorn i el seu itinerari professional. Aquesta funció d’acompanyament va a càrrec dels grups d’acollida (formats per entre tres i cinc persones voluntàries), durant uns vuit mesos, prorrogables a un any.

Des de l’inici del Programa de Mentoria –l’any 2017–, Sabadell ha comptat amb 24 persones voluntàries que han acompanyat 12 refugiats. Avui dia, s’estima que al municipi hi viuen més de 200 persones refugiades o sol·licitants d’asil.

Mentoria

Des que l’ajuntament informen que, per ser mentor o mentora, "cal organitzar-se en un grup d’acollida d’entre tres i cinc membres que ja es coneguin prèviament", ja que la relació de mentoria que es proposa és sempre grupal. També, "s’han de tenir 25 anys” i competències personals que incloguin “compromís, responsabilitat, constància, tolerància a la frustració o resiliència”.

Notícies relacionades

A més, des del consistori recorden que “es busquen persones que dominin el català i el castellà i que tinguin contacte o participin en la vida social i cultural de la ciutat”.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA