AJUTS A DISCAPACITATS

Una targeta permetrà l'acompanyant de persones amb discapacitat accedir gratuïtament al transport públic

S'estima que unes 1.500 famílies de Sabadell podrien beneficiar-se de la mesura

autobus

autobus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’acompanyant d’una persona amb discapacitat podrà, a partir del mes de maig, accedir gratuïtament al transport públic en el trajecte que facin conjuntament. El passat Ple municipal va aprovar aquesta mesura, que podria beneficiar unes 1.500 persones.

Els requisits per disposar de la nova targeta comporten estar empadronada a Sabadell, acreditar una discapacitat de grau igual o superior al 33% i disposar de l’acreditació oficial que certifica la necessitat d’acompanyament en els seus desplaçaments en transport públic. Com que té un caràcter universal, no hi ha un criteri ni d’edat ni d’ingressos, només la necessitat provada de recolzament.

Les targetes es faran, de forma presencial, en les Oficines d’Atenció Ciutadana a partir del mes de maig. La persona titular de la targeta és la persona amb discapacitat, per la qual cosa haurà de portar el certificat o la targeta de discapacitat on consti la necessitat d’acompanyament en els seus desplaçaments en transport públic.

Fer front al sobrecost

A l’espera de l’aprovació i entrada en vigor del futur reglament de tarifació social del transport públic de Sabadell, aquesta targeta és una mesura per fer front a un sobrecost que poden tenir les persones amb discapacitat i facilitar la seva mobilitat en transport públic.

Notícies relacionades

D’algun temps ençà, s’està aplicant un criteri d’excepcionalitat i de necessitat social de manera que s’atorga un carnet d’acompanyant en situació d’unitats familiars amb baixos ingressos. Amb aquest criteri, s’han concedit un total de 54 carnets des de l’any 2017, d’un total de 188 sol·licituds.

La universalitat de la nova targeta elimina aquesta norma i la fa extensiva a totes les persones amb el grau i la necessitat de recolzament acreditats. A la ciutat hi ha 3.200 persones amb certificació que necessiten ajuda per utilitzar el transport col·lectiu. Segons fonts municipals, l’estimació és que faran ús de la targeta unes 1.500 famílies.

Temes:

Ajuntaments