L'antiga estació d'FGC Sabadell Rambla es convertirà en un centre de pràctiques laborals

La posada en marxa de les tres noves estacions ha suposat un increment del 18% d'usuaris

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

L'antiga estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Sabadell Rambla, que va deixar de ser operativa el setembre de 2016, es convertirà en un centre de pràctiques laborals per al personal de la companyia i cossos vinculats a la seguretat i la protecció civil.

L'equipament passarà a dir-se 'Espai Sabadell Rambla' i pretén aprofitar els elements de l'estació per fer-hi, per exemple, simulacres d'evacuació i altres pràctiques destinades a aquesta finalitat, segons ha explicat el president d'FGC, Enric Ticó.

La idea és aprofitar aquest factor perquè sigui el màxim real possible i s'hi destinaran "no més de 400.000 euros", ha concretat Ticó, per a millores de la instal·lació com soterrar part de la via i així permetre la creació d'una aula de formació. A més, un comboi es quedarà per portar a terme pràctiques, entre altres usos, i estarà llest a finals d'any.

Ticó ha garantit que s'"amortitzarà de pressa", perquè ja no s'hauran de pagar hores extres a la plantilla per portar a terme aquests exercicis al fer-se fora de l'horari de servei, a més de l'estalvi en manteniment i seguretat, i ha obert la porta a comercialitzar aquest servei.

Així mateix, l'estació, als passadissos dels ascensors, "estaran reservats per a la memòria històrica", ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, tot i que no ha descartat incorporar altres elements d'altres àmbits, similars a l'espai que hi ha a l'estació de Provença, a Barcelona.

Augment del passatge

Rull ha anunciat que l'entrada en vigor de les tres noves estacions a Sabadell, inaugurades a finals de juliol i que completaven l'ampliació d'FGC a la ciutat, han suposat un increment del 18% dels usuaris, detallant que des de gener fins a setembre hi ha hagut 1.863.571 passatgers.

Notícies relacionades

Tant Ticó com Rull han visitat aquest divendres l'antiga estació d'FGC, acompanyats, entre altres, de l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez.

Més notícies de Sabadell