L’alcaldable de la formació Veïns per Rubí, acusat de maltractador, assegura que és víctima d’una campanya política

  • Toni Garcia defensa la seva innocència i reitera que el cas s’ha fet públic davant la proximitat de les eleccions

L’alcaldable de la formació Veïns per Rubí, acusat de maltractador, assegura que és víctima d’una campanya política
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat a l’alcaldia de la formació Veïns per Rubí, Toni Garcia, manifesta que està sent víctima d’una campanya política contra la seva persona, arran de dues denúncies presentades per la seva exdona i que qualifica de «falses». En una, el desembre del 2022, admesa a tràmit i pendent d’assignació judicial, se l’acusa dels delictes d’amenaces de mort a la dona i els fills, agressions sexuals i maltractament físic i psicològic, per la qual cosa li han suspès el règim de visites als nens.

Garcia, actualment l’únic regidor de la llista a l’ajuntament, assegura que l’entorn del PSC està utilitzant el cas per atacar-lo, ja que ha denunciat casos de corrupció al consistori. En un comunicat, els socialistes van traslladar la seva sorpresa.

En una roda de premsa celebrada aquest dimecres a la seu de la formació, va detallar que els fets denunciats es remunten a l’inici de la relació amb la seva exparella, el 2006, i el 2015, uns esdeveniments que va detallar que «no són veritat». «No hi ha res més dolorós per a un pare que el separin per força dels seus fills», va assenyalar.

Garcia es va separar el maig del 2022, i des d’aleshores ell i la seva exdona van establir que ella tindria la custòdia i ell un règim de visites de caps de setmana alterns, així com la meitat de les vacances dels nens, però que a poc a poc el va anar apartant dels nens.

El 23 de desembre van ser citats ell i l’exdona a declarar al jutjat per una denúncia en la qual se l’acusa a ell d’uns fets falsos, defensa. No obstant, el magistrat va aplicar mesures cautelars suspenent el règim de visites als nens, sense aplicar-hi cap ordre d’allunyament. «La denúncia arriba en un moment clau dins de la meva activitat política, per primera vegada Veïns per Rubí tindrà la clau de la governabilitat d’aquesta ciutat, totes les enquestes ens són favorables», assenyala.

Vincle amb el PSC

Garcia destaca que la seva exdona s’ha reunit en diverses ocasions amb l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez (PSC), «just en les dates de la denúncia». El regidor ha estat en la roda de premsa acompanyat pel seu advocat, Raül Garcia Barroso, qui també assumeix l’acusació particular en el cas Mercuri de corrupció.

«Veïns per Rubí i jo hem encapçalat i hem liderat la lluita contra la corrupció d’aquest govern municipal del PSC de Rubí», destaca Garcia, que recorda que han denunciat diferents casos de possible corrupció davant la fiscalia i els jutjats de Rubí. «Es van obrir en dos casos diligències d’investigació per part de la fiscalia, i es va produir una investigació policial per part de la Policia Nacional en un cas, i per part dels Mossos d’Esquadra en l’altre», diu.

«Estem treballant en la investigació d’altres possibles casos de corrupció per part del govern del PSC de Rubí», avança sense detalls. És per això que assenyala que està sent víctima a les xarxes socials de «trols» i perfils pròxims al PSC que, diu, bombardejen que és un maltractador.

Malgrat haver posat el càrrec a disposició de la formació, aquesta ha decidit mantenir-li la confiança i, per tant, continuarà sent regidor i candidat a l’alcaldia en les eleccions municipals del maig vinent.

La reacció del PSC

La reacció del PSCPer la seva banda, el grup municipal del PSC es va mostrar sorprès per la roda de premsa de Garcia i pel fet de «mirar de treure rèdit polític d’un fet tan greu i seriós com ho és un presumpte cas de violència masclista», destaquen en un comunicat. «El PSC confia en la justícia i esperem que aquest cas sigui tractat en els espais adequats i amb el rigor que la família es mereix», afegeixen.

Notícies relacionades

Finalment, mostren el seu «màxim respecte» a la intimitat de les persones que Garcia esmenta en la seva denúnciapública, «especialment als menors involucrats».

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí